Nu știu voi însă eu, dacă aș avea un grătar pe balcon l-aș folosi. Clar, nu un grătar deschis, unul cum se vede în poza de mai sus. In plimbarile mele prin Turcia, am observat un lucru total nou pentru mine. Tot turcul ce locuieste la bloc, are pe balcon un cuptor.Este stiut faptul ca bucataria turceasca pune mari accente pe preparatele la cuptor si chiar daca tehnologia si-a facut aparitia de multa vreme in Turcia si nu exista bucatarie fara un cuptor pe gaz sau electric, turcii sunt traditionalisti si continua sa gateasca, chiar daca mai rar, la cuptoarele traditionale pe lemne. Desi se pare ca in viitor suprematia va fi detinuta de cuptoare incorporabile, pe gaz sau electrice, turcii insista, chiar si la blocurile noi, sa construiasca acest gen de cuptoare. Tehnologia este destul de simpla si ma mir ca nu a fost aplicata si la noi. Un horn comun si fiecare balcon prevazut cu un cuptor conectat la hornul respectiv și cred că ar fi făcut furori la vânzare mai ales că la noi s-a construit în draci.
Cam asa arata cuptorul clasic de balcon. Se aseamana cu celebrele noastre gratare de gradina, dar la o scara mai mica.Cred ca acest concept ar avea succes si in Romania, mai ales ca trendul este catre natural si ce poate fi mai natural decat prepararea mancarii la foc?
Nu stiu ce preturi ar presupune construirea unui asemenea cuptor, dar ma gandesc ca apartamentul ar deveni mult mai atractiv pentru cumparator. Ce parere aveti, ati gati intr-un astfel de cuptor?
vazui si in Spania. Daca sunt facute bine, creste pretul imobilului cam cu 3-5 mii euro, dar eu vad avantajul gatitului: pizza/paine/gratar. Perfect pt romani, zic eu 🙂
Turcii sunt fanatici cu ele si ei chiar gatesc in ele.