Discutia despre pielea naturala folosita la fabricarea diverselor accesorii vestimentare a plecat de la un portofel din piele naturala, rosu si cu imprimeu ce imita pielea de sarpe. Dintre cei participanti la discutie nimeni nu era expert in piele naturala, fiecare stia ceva, fiecare cu parerea lui, toata lumea de acord ca pielea naturala este net superioara imitatiei si, de cele mai multe ori merita achizitionarea unui produs din piele naturala.
Ce este pielea naturala
Pielea naturala este un material flexibil, rezistent, obtinut prin tabacirea si prelucrarea pieilor de animale. In momentul de fata, cele mai folosite piei sunt cele de bovine. Pielea naturala este folosita din cele mai vechi timpuri, cea mai veche monstra de piele prelucrata datand de prin anul 1 300 i.e.n.
In cele mai multe cazuri pielea naturala este un produs secundar, industria de prelucrare a pielor fiind dependenta de industria carnii. Pielea naturala este foarte apreciata, calitatile ei naturale coroborate cu tehnologia, fac ca produsele din piele naturale sa fie foarte apreciate. La nivel global, cea mai mare cantitate de piele naturala merge catre productia de incaltaminte dar nu sunt de neglijat nici hainele, gentile sau chiar obiectele de mobilier. Gasim piele peste tot. In industria auto, pielea naturala este apanajul masinilor de lux. Intr-o casa luxoasa, o canapea sau un fotoliu tapitate cu piele naturala spune multe despre gusturile si puterea financiara a proprietarului.
Pielea naturala este confortabila deoarece poate absorbi transpirația, finisajele pot ajuta si la reglarea temperaturii prin respirație. Structura sa fibroasa are memorie, fie ca este vorba de o jacheta, o pereche de incaltari, geanta sau portofel, produsele din piele se muleaza, devenind in timp mult mai comode. In mod normal pielea naturala absoarbe apa dar prin tratamente sau combinatie cu diferite membrane, produsele din piele naturala devin impermeabile.
In general, pretul produselor fabricate din piele naturala este mai mare decat pretul celor care imita pielea. Desi tehnologia a ajuns la un nivel atat de ridicat incat este destul de greu sa deosebesti pielea sintetica de cea naturala, sunt cateva detalii care fac diferenta. Mirosul specific, aspectul sectiunii, amprenta de suprafata sau reactia la diversi factori externi cum ar fi apa sau focul ne pot arata daca avem de-a face cu o piele naturala sau cu una sintetica.
M-am uitat putin la domeniul acesta al produselor din piele naturala…e atat de vast si de complex inca, ani de zile as avea de scris. Poate, daca nu-mi piere cheful de scris am sa-l aprofundez putin. Am gasit o multime modalitati de monetizare pe baza de piele naturala incat merita sa incerc. Ca nu voi reusi nu e problema, invat lucruri noi si poate, intr-o zi, o sa ma apuc de impletit bratari din piele naturala. In fine, ca idee, m-am uitat la mine si am vazut piele naturala: pantofi din piele, cureaua de la pantaloni si cureaua de la ceas. Portofelul nu-l pun, e in rucsac…
Acesta de mai jos este portofelul rosu din piele naturala de la care a pornit ideea acestui articol. Frumos, #elegant, din piele naturala, #dedama…Costa 119 lei.