Ce este pielea cu aspect peliculizat

Probabil, in cautarile voastre dupa incaltaminte sau alte produse din piele naturala ati intalnit la descrierea unor produse si urmatoarea descriere: Exterior: piele peliculizata, termenul fiind foarte folosit pe unul dintre cele mai populare site-uri de fashion din România. Bun, în aceste condiții, ce este pielea peliculizata? Nu de alta dar noi vrem lucruri de calitate si asta este unul dintre motivele pentru care cautam produse din piele naturala.

In general, la majoritatea producătorilor de încălțăminte, când vine vorba de utilizarea pieli în procesul de fabricație, incaltamintea din piele naturala este fabricata din piele tip Napa. Acest tip de piele este  tabacita, vopsita, finisata pe fata (porii sunt inchisi). Pielea nappa poate fi cu presaj (aspect granulat ori cu diverse modele) sau fara. Are o buna rezistenta la umezeala si murdarire. Pentru a obtine pielea naturala cu aspect peliculizat, peste pielea nappa se adauga un strat fin de substanta fotosensibila in care, de foarte multe ori se adauga si un pigment de culoare.. Acest lucru confera o rezistenta si mai ridicata la umezeala si murdarie dar si un aspect lucios si foarte fin.Desi exista o oaresce asemanare, a nu se confunda totusi cu pielea lacuita, cu celebrii pantofi de lac.

Cam asta inseamna piele peliculizata…o piele nappa tratata cu un strat subtire de substanta fotosensibila care imbunatateste atat aspectul cat si impermeabilitatea. Pielea peliculizata se foloseste si la genti, portofele si chiar haine. Aspectul peliculizat se poate observa mult mai usor la astfel de produse fiind mult mai strident decat in cazul incaltarilor. In imagine este o geanta din piele naturala peliculizata, în cazul căreia, procesul de pelicularizare a fost dus la extrem, pentru obținerea efectului lucios. Mai multe detalii aici.

ce este pielea peliculizataLeave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: