Cât costă să construiești un gard din plasă împletită

Pentru a construi un gard din plasă împletită ai nevoie de următoarele materiale. Desigur, cantitățile sunt în funcție de dimensiunea gardului însă pentru a demara construcția unui gard trebuie să vezi ce variantă este mai ok pentru buget, cât costă să construiești un gard din diverse materiale.

  • Plasă împletită pentru gard– se vinde la rolă și are diferite dimensiuni prețul pentru metru liniar de gard fiind influiențat de dimensiunea acesteia.
  • Stâlpii pentru gardul din plasă împletită – ar trebui montați la distanțe de maxim 2,5 metri. În cazul unor garduri ce se întind pe o suprafață mai mare, din loc în loc ar fi necesar instalarea unor stâlpi foarte rezistenți (din 20 în 20 de metri) care sa sustina plasa întinsă la nivel. Acești stâlpi au nevoie de „contravantuiri”.
  • Fier beton de 0,6– pare a fi cea mai bună soluție pentru a menține plasa de sârmă întinsă. Din ce am citit, recomandarea ar fi ca acesta să fie montat atât în partea superioară cât și în cea inferioară și să fie sudat de stâlpii de rezistență. Totodată, din fierul beton pot fi confecționate și mustățile pentru stâlpii de susținere.
  • Ciment– pentru rezistență, stâlpii de susținere ai gardului din plasă împletită.

În viitorul nu foarte îndepărtat trebuie să construiesc un gard. Problema este destul de simplă, am un teren ce trebuie împrejmuit. Ideea este că prețul unui gard este destul de piperat mai ales dacă suprfața este una mare, indiferent de tipul de gard folosit. În condițiile în care suprafața mea este una destul de mare, peste 500 metri liniari cea mai ieftină idee de gard ce-mi vine în minte pare să fie la momentul acest cumpărarea și plantarea unor puieți de glădiță. Se pot obține acești puieți și în regie proprie însă durează, sunt necesari ani buni pentru a crește un gard. Plus că un astfel de gard trebuie întreținut că astfel o să ai parte de foarte multă umbră. Și pierzi și destul de mult teren. Deși mă uit că o soluție ar fi un gard din plasă de sârmă, un sul de plasă de sârmă de 1.5 x10 metri costă vreo 126 lei, costurile, fără a mai pune la socoteală stâlpii de gard și cimentul. Altfel, acest articol va fi un fel de căutare unui tip de gard care să fie și eficient dar și costurile unui astfel de gard să nu fie unul exorbitant.

Bine, ideal ar fi dacă optez pentru un gard din plasă împletită să folosesc o plasă de gard de 2 metri înălțime însă costurile pentru un astfel de gard ar crește simțitor la o suprafață mare. Da, pentru un gard mai mic merge să cumperi plasă de gard 2 metri însă, cum ziceam, mă sperie un pic costurile.

Pentru că încă sondez terenul și fac calcule, un preț estimativ pentru 100 metri de gard din plasă împletită, fără manoperă că va fi făcut în regie proprie, doar prețul pentru materialele necesare pentru gard ar fi de aproximativ 5500 lei conform coșului de cumpărături de la Mathaus. Am ales acest depozit de materiale de construcții pentru că dintre toate magazinele de profil, pare a avea prețurile cele mai mici. Desigur, există varianta de a găsi și mai ieftin pe la depozite mai mici ce nu au un site de prezentare a produselor. Voi reveni și cu alte variante și în funcție de costuri, voi decide ce abordare voi avea.

Din ce am citit despre diverse tipuri de gard, unul dintre inconvenientele gardului din plasă împletită ar fi acela că dacă nu este întins foarte bine, în timp plasa se va lăsa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top