Am cumpărat o sticlă de Hampstead London Gin de la Lidl

Cum am mai povestit pe aici, sunt un modest degustător de gin. Acesta este și motivul pentru care am cumpărat o sticlă de Hampstead, un gin ieftit. Să fiu sincer până la capăt,  m-a furat ambalajul și am zis să încerc și ginul acesta de la Lidl că tot e pe gata sticla de Bombay. Revenind la ginul Hamstead, prețul acestei sticle de gin este derizoriu, 29,99 lei și nu am mari așteptări de la el. Încă nu am deschis sticla, e prea de dimineață așa că urmează. Deci, nu știu la ce să mă aștept de la acest gin mai ales că pe etichetă, în afară de faptul că este obținut dintr-un mix de 12 plante, alte detalii despre ce fel de plante sunt folosite în procesul de fabricare a ginului acesta nu am detalii. Cel mai probabil, marketingul Lidl, marșează pe imaginea ambalajului care arată destul de spectaculos pentru un gin ieftin și pe preț mult sub ce ar presupune un gin de calitate. Cum ziceam, pe etichetă, în afară de faptul că Alegerea atentă a condimentelor de calitate superioară îi conferă ginului sec Hampstead o aromă aparte,  alte detalii nu primești. Altfel, sticla de 0,5 de culoare verde, pătrățoasă, cu o etichetă relativ sobră ce etalează o heraldică pe bază de lei bipezi și undeva jos, anunțul că e pe baza a 12 plante aromatice se prezintă destul de bine.

În condițiile în care am plătit pe o sticlă de gin de 500 cl 30 de lei, chit că nu se va ridica la așteptările mele, cantitatea asta de gin cred că o popt dovedi relativ repede, că nu e mult, dacă-l testez în câteva rețete de gin  tonic. În condițiile în care este un gin slab din punct de vedere al alcoolului, are doar 40% alcool, cred că-l dovedesc repede printr-un mix răcoros de vară. Sunt suficiente câteva zile călduroase și e gata. Altfel, dacă tot aveți planuri pe bază de beutură, un cadou ceva, pentru cineva…am găsit niște sticle cadou, frumos ambalate.

În funcție de sentimentul avut după ce voi degusta acest gin, dacă voi considera că merită să-l recomand, voi mai reveni cu ceva păreri despre el. Altfel, trecem la alte tipuri de gin…că vara e lungă. Nu, nu mă voi arunca la cele mai scumpe ginuri dar nici nu voi mai încerca tipuri de gin ieftine decât dacă chiar mă va tenta ceva din modul de prezentare sau altceva..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: