Bombay Sapphire este un gin bun chiar dacă, ținând cont de titularul mărcii poți spune că este un gin industrial. Asta pentru că marca de gin Bombay Sapphire este deținută de către colosul Bacardi Limited iar aceștia sunt recunoscuți mai degrabă pentru rom-ul lor. Însă experiența și-a spus cuvântul, la capitolul gin, le-a ieșit și aici…au scos un gin foarte bun. Prezentarea este una destul de spectaculoasă, sticla cu o nuanță de albastru safir face toți banii și chiar te duce cu gândul la ceva frumos.
Acest dry gin ar avea influiențe indiene, de asta și denumirea de Bombay, fosta denumire a orașului indian Mumbai, cel mai populat oraș din India. Altfel, ginul Bombay Sapphire este o idee mai aromat și mai ușor decât alte ginuri băute până acum dar este bun, este foarte băubil doar în varianta tonic, că eu așa beau gin. Nu mă arunc la cocktail-uri pe bază de gin, prefer să beau gin doar cu apă tonică dres cu lămâie, lime sau cu castravete. Dacă lime nu am avut în casă iar cu castravete ginul Bombay Sapphire a ieșit o idee mai dulceag, l-am pritocit cu o felie de lămâie și a fost foarte bun.
De unde cumperi gin Bombay Sapphire
Mai ales acum că se apropie și blackfriday și este un moment bun pentru pasionații de gin să-și facă un stoc, m-am uitat la cîteva magazine de unde să poți cumpăra un gin Bombay Sapphire la un preț bun.
- alcooldiscount.ro – magazin specializat în băuturi cu prețuri bune și foarte multe promoții la diverse tipuri de băuturi.
- specialdrinks.ro – un alt magazin specializat în băuturi. Ce e mișto la magazinul acesta este că au și categorie destinată amatorilor de trabuc unde au o gama destul de variată.
- parmashop.ro – un magazin cu produse premium în care pe lângă băuturi se găsesc tot felul de delicatese.
- eMag.ro – aici nu cred că ar mai fi multe de adăugat, găsești pe site o mulțime de sorturi de băuturi, promoții și, cel puțin din punctul meu de vedere, cel mai mare avantaj vine din faptul că au acele easybox -uri de unde poți să-ți ridici liniștit comanda la ce oră vrei tu.
Revenind la ginul Bombay Sapphire, potrivit rețetei, ar avea în compoziție pe lângă clasicele fructe de ienupăr, migdale, coajă de lămâie, lemn dulce, rădăcină de orris, angelică, coriandru, cassia, cubeb, şi semințele paradisului. Ce să zic mai multe despre acest gin? E un gin bun,soția a zis că e mai bun decât ginul meu favorit. Gusturile nu se discută, pun asta și pe seama faptului că ginul Bombay Spphire are un grad de alcoolizare de doar 40% fiind un gin mai slab alcoolizat în comparație cu alte ginuri dar acest lucru nu scade din calitatea ginului.