Tocmai ce am realizat ca am un calorifer nefunctional. Este fix caloriferul din sufragerie, calorifer vechi din acela mare, din fonta. Cum in vara m-am luat cu altele, am uitat complet de problema acestui calorifer. Este lucru stiut ca un calorifer din fonta este de preferat modelelor noi, acesta fiind si motivul pentru care l-am pastrat, dar pentru conditii optime de functionare, are nevoie de atentie. Si nu i-am acordat aceasta atentie.
In toamna cand au bagat apa in retea, am ascultat de administratie si l-am deschis pentru aerisire. Greseala a fost ca nu am verificat daca se si incalzeste pe toata suprafata. Bine, nici atunci nu prea mai aveam ce sa-i fac, dar aveam timp de cautat un calorifer electric bun, ca nu se prea poate sta o iarna cu un calorifer cu doar cu doi elementi calzi. Doar atat se mai incalzeste din caloriferul de fonta.
Oricum, am cautat pe net si forumuri despre cum rezolvi problemele caloriferelor vechi si in afara de sfatul de-a incerca sa bati cu un ciocan de cauciuc in elementii caloriferului, altceva nu mai ai de facut din momentul in care agentul termic circula prin instalatie. La mine, bataia nu a functionat. Perseverez, poate odata cu crestere presiunii, mai am o sansa.
Rezolvi cel mai simplu, usor, convenabil, lavabil, rapid, fara batai de cap daca si cand mai apuci o sesiune de golire, sa il dai jos, bagi furtunul pe el (un furtun) sa scoti tot namolul din el iar sus sau jos, in cealalta parte, ii montezi un robinet de „serviciu” iar din cand in cand, cand se da drumul la agentul termic, mai dai drumul ori intr-o galeata, or iei acelasi furtun cu care l-ai curatat si ii dai drumul direct in cada. Asa nu mai trebuie sa il dai jos. Simplu, rapid, convenabil etc etc 😀