Care este cel mai bun storcator de citrice?

Fie vara, fie iarna, un juice de fructe proaspete iti aduce zambetul pe fata. Si sanatate in organism. Daca pe timp de vara un suc de portocale te racoreste si cumva treci peste partea cu sanatatea, in sezonul rece, aportul ridicat de vitamina C continut de citrice, nu trebuie neglijat. Mai ales ca iarna, cel putin pentru noi, este sezonul citricelor. Pentru a prepara un delicios suc, ai nevoie de un storcator de citrice bun. Dar care este cel mai bun storcator de citrice?

Desi in mare principiul este acelasi, storcatoarele de citrice sunt de doua feluri: storcatoare manuale si storcatoare electrice.

storcator citrice cu manetaStorcatoarele de citrice manuale. Pentru ca vorbim despre eficienta, trecem peste clasicul storcator de citrice, cel din sticla, folosit mai degraba pentru obtinerea sucului de lamaie folosit in bucatarie decat pentru prepararea unei cantitati insemnate de suc. Nu cred ca este cazul sa-ti indrepti gandurile catre un storcator de citrice cu maneta(tip presa) acest model se preteaza mai degraba pentru baruri si restaurante. Desi se curata usor si are un principiu de functionare foarte simplu, dimensiunile nu-l recomanda pentru acasa. Si nici pretul…destul mare pentru un storcator de citrice. Probabil si pretul destul de ridicat al acestor produse a facut ca numarul de modele comercializate, sa fie destul de mic. Cel mai mare avantaj la acest tip de storcator este acela ca poti stoarce fara probleme, inclusiv rodiile.

Din discutii pe forumuri referitoare la storcatoarele de citrice cu maneta, drept lider se detaseaza presa celor de la Zokura. Este un storcator solid si stabil, fabricat din fonta si prevazut cu sita din inox, materiale care asigura rezistenta indelungata in timp a acestuia.

Storcator manual citrice, Zokura-pret promotional-191,99 lei

 

Storcatoarele de citricice electrice. Asa cum spune si denumirea, aceste storcatoare sunt actionate de un motor electric. Pentru eficienta, in momentul in care ne hotaram sa achizitionam un astfel de aparat, trebuie sa tinem cont si de puterea motorului. In general, in cazul storcatoarelor de citrice, aceasta variaza intre 20W si 100W. Pentru o utilizare normala, ideal ar fi un motor de minim 40W.

Un alt factor important in alegerea unui storcator de citrice este materialul din care este fabricat respectivul aparat. Desi marea majoritate a aparatelor sunt confectionate din plastic, in piata se mai intalnesc si unele metalice(inox alimentar) Sunt rare cele din inox, dar daca v-ati hotarat asupra unui astfel de aparat, alegeti cu atentie. Metalul nu este cel mai bun prieten al sucului de citrice.

storcator citrice bunUn alt lucru de care trebuie sa tinem cont atunci cand ne hotaram ce storcator sa alegem, este volumul vasului. In general, la marea majoritate, volumul vasului colector este de 1 litru, dar cu putin efort se pot gasi si cu vase de capacitate mai mare sau mai mica.

Pe langa cele enumerate mai sus, un storcator de citrice ok, mai detine cateva functii. Nu esentiale, dar utile.

– rotire in ambele sensuri ce ajuta la o stoarcere mai buna a citricelor

– vas pentru colectarea sucului cu gradatie
– granulatie reglabila ce influenteaza cantitatea de pulpa din suc
– functie impuls pentru activarea unui moment maxim de stoarcere

Ca si recomandare daca te-ai hotarat sa-ti achizitionezi un storcator de citrice, ar fi Gorenje CJ40W, 40 W, cu 2 sensuri de stoarcere.

Ultimul si poate unul dintre cele mai importante lucruri ce trebuiesc verificate inainte de achizitionarea orcarui aparat electric este garantia si cel mai apropiat service.

One comment to “Care este cel mai bun storcator de citrice?”
  1. Pingback: Gafe de incepator pe net – Grota Project

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: