Vreau să fac un circuit cu mașina prin Balcani

Mă tot freacă de ceva vreme o idee..aș vrea să fac un circuit cu mașina prin Balcani. Azi, mi-am făcut ceva curaj și am încercat să trasez o idee de traseu. Cumva, timpul limitat și faptul că fetele vor vrea cât mai mult la mare mi-a îngreunat sarcina. În fine, oricum m-am blocat aproape de casă, în Serbia. În 2010 am fost într-o vacanță în Serbia și Muntenegru..mi-a plăcut mai ales Muntenegru, deci, vreau să mă întorc.

Cum Belgradul l-am văzut, de data asta, în circuitul prin Balcani cu mașina de-l clocesc acuma, mi-aș îndrepta cauciucurile către Novi Sad, fără să mai trec prin Belgrad. Da e o mică problemă, când am fost data trecută în zonă, mi-a plăcut maxim drumul pe la Cazane și cred că și fetele ar fi încântate să vadă dovleacul lui Decebalus. #compromis. Așa, la o primă strigare, prin Croația vreau musai să vad Lacurile Plitvice si sunt variante de ajuns acolo și prin Bosnia. Pe treaba asta o sa cer detalii de la niște prieteni care au fost prin Bosnia-Herțegovina recent, adică vara asta. Din ce am apucat sa discutam telefonic, mulțumiți de vacanța. Ăștia, prietenii au fost și ei în Serbia și Muntenegru în 2010 și au băgat și toată coasta Adriatică într-o altă vară..Posibil să aleg și eu varianta asta, să las croația de-o parte și să mă axez strict pe partea asta de balcani cu Muntenegru, Albania, ceva din Grecia și mai apoi prin Macedonia, în Bulgaria și acasă.

Probabil o să gandesc circuitul ăsta cu mașina prin Balcani pentru două săptămâni, și eventual să-l împart în două…că două vacanțe sunt mai mișto decât una și nu vreau să fiu pe fugă. O să mai stau pe hartă, o să mai caut informații pe site-uri, o să mă uit și pe la niște nemți dintr-un club auto ce i-am găsit acum vreo doi ani rătăciți pe la mine pe la țară încercând să ajungă în Bulgaria în încercarea lor de a face exact ce vreau să fac și eu…un tur cu mașina prin Balcani. le-a reușit, am văzut poze pe pagina lor de Facebook..de unde printr-o metodă balcanică consacrată, v-ă pun și o poză.

1 thought on “Vreau să fac un circuit cu mașina prin Balcani”

  1. Traseul trece pe la câțiva km de un punct turistic de top, .aflat pe lista UNESCO: necropola vlahilor/românilor medievali de la Stolac, Bosnia. Sunt pietrele decorate artistic din secolele 12-16. Este un parc turistic vizitat de turiști la 2 – 3 km de Stolac, la șosea, satul Radimlja.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: