Vreau o căciulă din lână merinos

O vorbă din bătrâni spune că dacă în tinerețe nu ai purtat izmene iarna, la bătrânețe o să porți și izmene și căciulă. Aveau dreptate bătrânii…acum am nevoie de o căciulă bună dacă tot s-a răcit vremea și iarna bate la ușă. Cum iarna, chiar și în oraș când este foarte frig mă echipez ca de traseu și pun pe sub blugi o pereche de colanți, anul acetsta aș vrea să-mi iau o căciulă din lână merionos. Am avut până acum ceva vreme două buff-uri pe care le-am tot rotit însă le-a cam trecut vremea. Plus că am mai schimbat puțin ținuta de oraș și parcă nu se mai pupă chiar ok cu un buff colorat pe cap. Și m-am tot uitat și cel mai indicat ar fi să-mi iau o căciulă din lână merinos. Cel mai mult mi-a plăcut căciula din lână merinos Forclaz Trek 500. E o căciulă din lână merinos concepută pentru trekking însă cum mare parte din timp o petrec afară, merge de minune și în oraș.

M-am hotărât la această căciulă din două motive. Dincolo de avantajele conferite de lâna merinos, aspectul acesteia se aseamănă ușor cu un buff. Al doilea motiv ar fi acela că este o căciulă subțire, ușoară ce nu-mi face capul mare, căciula din lână merinos de la Decathlon fiind una destul de finuța.

Vezi aici și alte culori pentru căciula din lână merinos

Confecționată din fir de  lână merinos gros de 18.5 microni și întărită cu 11% poliamidă, căciula din lână merinos Frorclaz Trek 500 pare a fi o alegere ok, o căciulă călduroasă ce poate fi purtată în sezonul rece atât în oraș cât și în drumețiile pe munte. În condițiile în care corpul uman suferă cea mai mare pierdere de căldură la nivelul capului, este recomandat ca pe vreme rece, pentru un confort termic sporit, să purtăm capul acoperit. Se zice că iarna frigul intră în corp pe la picioare iar căldura iese prin cap.

Totodată, avantajul major conferit de lâna merinos ține de faptul că acest material natural, în cazul în care transpirăm, nu ține rece. Este unul dintre motivele pentru care acest tip de material este foarte apreciat de cei ce desfășoară activități în aer liber. Desigur, produsele din lână merinos sunt ceva mai scumpe însă confortul termic merită diferența de preț.

 

 

 

 

%d blogeri au apreciat: