Vacanțele lui 2018, un fel de „hai să ne reamintim”

Deși suntem  ocupati cu planurile de vacanță pentru 2019, vremea de afară invită la o mică introspecție. Deși nu le-am punctat la vremea respectivă, nu este târziu nici acum. Cum începutul de an ne-a tinut mai mult pe acasă dintr-un motiv serios( ne-am înmulțit) ușor,ușor ne-am luat din nou cu călătoriile. Deci, pe foarte scurt, pe unde am bântuit in 2018…

Debutul plimbărilor l-am făcut în luna mai. Cea mică avea deja aproape 5 luni așa că ne-am riscat la un weekend prelungit la o pensiune din Moeciu de Sus. A fost o mini-vacanță foarte reușită, cumva ne-am strâns o gașcă destul de numeroasă. În condițiile în care în afară de câteva plimbări nu am făcut mare lucru, faptul că am beneficiat de o vreme bună a fost super. Ne-am încărcat bateriile și totodată am văzut că pitica nu are nimic de reproșat călătoriilor mai lungi cu mașina.

În luna iunie am mers din nou la munte. De data aceasta ne-am orientat către Sâmbăta de Sus, mai exact la Pensiunea Ana. Dacă aveți gânduri, recomand cu toată căldura această pensiune. Ne-a gătit Doamna Ana un păstrăv demențial.

Tot în iunie am testat și Marea Neagră. Ultimul weeken al lunii ne-a găsit în 2 Mai. Așa-i după o anumită vârstă…dai Vama pe 2 Mai. Din nou am avut vreme bună și am mai constat un lucru. Pitica iubește apa, motiv pentru care, în lunile iulie și august am mers în tradiționalele noastre ieșiri de la Ezerets și Krapețs, Bulgaria. În Krapețs ne-am cazat la cort, în camping. Din nou pitica s-a comportat bine.

La sfârșit de august am luat calea Greciei. Am ales o destinație despre care nu știam mare lucru. Flogita, un sătuc din Halkidiki. Deși puține informații despre această destinație, nu am fost dezamăgiți. Cum în această vacanță am fost trei familii cu copii, am închiriat toată locația…Paralia /Flogita. S-a dovedit a fi o alegere inspirată, voi reveni cu un articol dedicat acestui loc.

Flogita

La finalul lunii septembrie, de unul singur de data aceasta, am mai avut parte de un teambuilding cu firma în Bulgaria. Destinația a fost Veliko Tarnovo. Vizită, restaurant, jocuri, spectacol de lumini plătit de firmă. Din păcate hotelul nu s-a ridicat la nivelul asteptat. Din ce am vorbit cu colegii ce s-au ocupat de organizare, a fost foarte greu de găsit un hotel cu locuri disponibile pentru aproape 100 de persoane.

În luna decembrie am avut doar două călatorii. Una, din nou cu firma, la Plovdiv pentru petrecerea de Crăciun. Nu am făcut mare lucru…în afară de o vizită scurtă la Amfiteatrul roman din Plovdiv ne-am porcit cu mâncare și băutură. A doua ieșire a fost ieșirea de revelion, în Măguri-Răcătău, Cluj.

Una peste alta a fost un an destul de plimbat. Nu ca în anii trecuți dar, chiar și cu un copil mic am reușit și nu am stat foarte mult pe acasă. Când nu am fost plecați în plimbările enumerate mai sus sau la țară, cumva, am reușit și ne-am făcut de lucru prin și pe lângă București.

Acum, vedem ce va fi în 2019, după cum am zis, încă dezbatem vacanța 2019.Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: