Următorul gin pe listă e Malfy Limone

S-a cam termint rezerva de gin așa că a cam venit timpul să încercu un alt gin. Și mă uit la un gin italian, văzut în primăvară prin magazine. Dar încă era devreme pentru gin așa că am zis pas. Bine, mă gândeam că o să-l iau din aeroport dar am uitat. Altfel, da, vreau să încerc un Gin Malfy Limone, că pare destul de fresh și cum suntem în plină vară cred că merge. Cum prețul contează, l-am găsit mai ieftin în vreo două magazine:

Pentru că v-am zis, nu sunt eu un mare degustător de gin, mai urmăresc câțiva pasionți de gin din lumea largă. Și când și când, mai ales când vreau să încerc un gin bun, mai caut informații pe diverse site-uri. Așa m-a convins și ginul Malfy Limone.

Familia Vergnano din Moncalieri, zona Torino, produce gin de prin anul 1906 și a pornit ca o afacere de familie. În acest moment Malfy G.Q.D.I. este parte din portofoliul americanilor Biggar & Leith însă de gin se ocupă în continuare familia Vergnano…. americanii se ocupă de distribuție. Și o face în vreo 17 țări. Altfel, ca o garanție a calității, acronimul  G.Q.D.I. înseamnă „Gin di qualità distillato in Italia” și garantează calitatea și originea produselor.

În portofoliul lor se regăsesc câteva tipuri de gin, tote forte aprecite:

Primele trei tipuri de gin folosesc ca bază sortul Malfy Originale și, în funcție de ce-mi va spune Malfy Limone, cu sigurnță am să-l încerc. Oricum, din ce am găsit pe internet ginul Malfy este foarte apreciat în Italia. Cum în august voi merge în vacanță în Sardinia, cu siguranță voi degusta și gin. Că va fi  și altceva pe lângă Malfy, cu siguranță…

Altfel, o descriere găsită pe internet zice cam așa: Familia Vergnano ține cont de aceste amănunte și folosește pentru crearea ginului Malfy Limone o selecție de lămâi italienești provenite din zona Amalfi și din însorita Sicilie. Aceste îmbracă ginul într-o aromă proaspată. Superbul sortiment este distilat cu coji de lamâie italiană și lamâii recoltate din coasta Amalfi la care se adauga gin realizat dupa o reteta unica a familiei, aromatizat cu ierburi botanice dominate de ienupar.

Ce să zic mai multe…pare a fi un gin bun, poate chiar o să-l detroneze pe favoritul meu :)) Oricum, revin cu detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: