Unde se face rafting în România?

Dacă ești pasionat de acest sport olimpic și te întrebi unde se poate face rafting în România răspunsul este relativ simplu. Sunt perioade de-a lungul unui an calendaristic când poți face rafting în România cam peste tot unde ploua mai tare și s-au tăiat pădurile sau cam peste tot în zona moldovei.

Acum, dacă ești curios și îl întrebi pe google unde se face rafting în România la modul profesionist, răspunsul este unul simplu-Râul Dâmbovnic.  Deși raftingul se practică în România încă de pe vremea costobocilor, descoperirile arheologice fiind de necontestat, raftingul ca și sport a luat amploare în ani 70 când sub directa îndrumare a lui Ceaușescu, la Alexandria a luat ființă prima echipă olimpică de rafting a României. Membrii echipei de rafting erau 6 muncitori de la Uzina de Rulmenți din Alexandria.

După cum se vede și poza de mai jos, raftingul pe râul Dâmbovnic a evoluat, dacă în anii 70 se naviga cu o barcă din vinilin, în zilele noastre materialele din care sunt construite bărcile gonflabile sunt construite dintr-un latex special care nu diferă de cel folosit la confecționarea femeilor gonflabile decât prin grosime.

Pe orice forum despre rafting, dacă ești hotărât să îmbrățișezi acest sport nobil toate recomandările vor fi către Râul Dâmbovnic, cataractele lui fiind foarte apreciate de iubitorii de rafting din România. Traseu este unul spectaculos, cea mai periculoasă cataractă fiind cataracta la ochi. Deci, aveți grijă…purtați ochelari de protecție.

Rubrică sponsorizată de HotelsCombined

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: