Toc cubanez…

Habar nu aveam ce este acela toc cubanez. Bine, știam cum arată dar nu îi știam denumire. În tinerețe chiar am purtat niște ghete cu toc cubanez, ciocate le zicea. Acu, n-am mai văzut bărbații care să poarte ciocate de foarte multă vreme. Chiar și motocicliștii au trecut de multă vreme la încălțări mai comode. Acum, revenind, zilele trecute mă uitam după una alta pe internet și am dat peste niște cizme din piele cu toc cubanez. Și s-a aprins un beculeț, drept urmare avem un mic articol despre subiect.

Bun, ca idee, văd că la momentul ăsta tocul cubanez este pentru doamne. Dar se pare că într-o vreme și bărbații purtau tocuri. Pentru că așa cum am zis, tocul cubanez era folosit la cizmele și ghetele purtate de cowboy și mai apoi de motocicliști și alți roackeri. Dar cum ziceam, am purtat și nu cred că m-aș mai întoarce la încălțări cu toc cubanez. Mă rog, nu m-aș mai întoarce la ciocate. Altfel, cred că dacă aș găsi pe undeva o pereche de tocate (tot un fel de ciocate dar cu vârful retezat) ceva care să aducă puțin cu astea din poza de mai jos, dar să fie bărbătești…poate aș mai încerca în viața asta.

Vezi aici prețul

Cam asta ar fi, articolul ăsta este scris mai degrabă ca o curiozitatea de-a mea, dar și pentru cei care nu știu care este tocul cubanez. E simplu, tocul cubanez este tocul acela care apărea frecvent prin filmele western la cizmele cowboy-lor, pe la ciocatele motocicliștilor. Dar lumea s-a schimbat și unde și bărbații purtau cizme cu toc, femeile ne-au luat și asta. Glumesc desigur, nu erau foarte comode încălțările acelea… erau doar atipice, ne scoteau puțin din anonimat.

Treaba asta cu tocul cubanez cred că intră tot la categoria articolelor de genul ăsta… curiozități.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d