Statuia dacului de la Adunații-Copăceni

Fiind tot timpul pe drumuri, cu bagajele în masină, prefer pe cât posibil să evit autostrăzile și să mă pierd pe drumurile județene. Nimic nu e mai frumos pe lumea asta decât satul românesc. Curate, îngrijite, drumuri bune și puțin aglomerate. O plăcere să rulezi pe astfel de drumuri. Pe lângă toate astea, ajungi să vezi o mulțime de lucruri interesante care altfel, omului grăbit îi scapă.

Un exemplu concret este aici, aproape de București, în satul Adunații-Copăceni. De ani buni oamenii ce grăbesc către Giurgiu ocolesc acest frumos sat de legumicultori. Păcat, habar nu au că în centrul satului Adunații-Copăceni se înalță maestuos un monument închinat strămoșilor noștri daci. Monumentul reprezinta un tarabostes ce priveste peste sere și solarii fix spre inima Imperiului Roman, fix spre Roma.

Așadar, călătorule grăbit, când mai ai drum spre Giurgiu sau chiar într-un weekend, încearcă să eviți centura satului Adunații-Copăceni și intră prin localitate. O să rămâi surprins de frumusețea locului și de imensitatea statuii de dac,

PS. Statuia dacului de la Adunații-Copăceni este a doua ca mărime din România și a treia din lume.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: