Siguranța este cel mai puternic instinct de conservare…

Siguranța este cel mai puternic instinct uman, până la un punct este chiar mai puternic decât foame. De multe ori, când vine vorba de siguranță, ne așteptăm la un pericol vizibil, un atac fizic….ceva palpabil. Tocmai acesta este motivul pentru care coronavirus a creat atâta panică…este atacul unei entități invizibile, ceva ce nu vezi și nu știi că te-a atacat până în momentul în care deja te resimți, apar simtomele. Și nu ai cu ce să combați momentan această amenințare, nu e ca atunci când siguranța ta este amenințată de un maidanez dar ai fost prudent și ai un băț pe care să pui mâna. Bun, în condițiile aste cum faci să crești gradul de siguranță pentru tine și ai tăi, cum crești șansele de supraviețuire pe perioada de pandemie de coronavirus?

Clar, un prim pas în acest demers ar fi să respecți măsurile clasice de prevenție…distanțare socială, igienă personală și musai, la cel mai mic semn, izolarea. Bun, treburile astea cred că le-a aflat și le-a asimilat toată lumea, acum rămâne să vedem cum reușim să supraviețuim pandemiei. Ziceam în articolul precedent că ar trebui să fim mai chibzuiți cu resursele financiare dar și cu cele alimentare. Da, momentan găsim cam orice avem nevoie, încă avem stocuri încă putem ieși să mai cheltuim niște bani. Bă, dar banii ăștia de încă îi avem îi cheltuim pe ce trebuie sau suntem superficiali și ne rezumăm la chestiile cu care eram obișnuiți? De ce zic treaba asta? Păi, ia încercați să vă imaginați ce s-ar întreba dacă pentru o perioadă ar pica gazul. Da, râmâi fără gaz și ești în plină pandemie de coronavirus. Ce faci, cum gătești că nu o poți lungi prea mult pe hrană uscată, ai nevoie de alimentație sănătoasă și diversificată pentru a te păstra sănătos. Deci, te-ai gândit că un arzător portabil, un primus, aragazul ăla folosit în camping ar fi foarte util în aceste condiții? Ei bine, cred că ar trebui să iei în calcul achiziționarea acestui aragaz independent de rețeaua publică de distribuție. Prețul unui astfel de arzător nu este mare, un arzător Pinguin Hiker 3000 W si două butelii gaz 450 g costă aproximativ 173 de lei. Poți găsi și mai ieftin dar consider că în caz de necesitate acest arzător poate fi de mare ajutor în cazul în care râmâi fără gaz sau electricitate și ai nevoie să gătești ceva de mâncare.

A, și încă o chestie în caz că utilitățile, cele ce momentan ne conferă sentimentul de siguranță în aceste zile, ar pica, vezi dacă ai prin casă stocuri de baterii, dacă ai ceva lumânărele sau o lanternă și eventual un power bank încărcat tot timpul care să iți asigure ceva energie pentru telefon în caz de urgențe. Da, n-ar trebui să lipsească nici un radio portabil, ceva ieftin, pe baterii care să te ajute să afli ce se mai întâmplă în lume dacă ai rămas fără alte surse de informare.

Asta ar fi, sentimentul de siguranță crește în momentul în care te aștepți la orice și te prinde pregătit pentru cât mai multe scenarii. Da, e bine să ne gândim la tot ce poate fi mai rău în momentele aste și să ne pregătim. Că nu va fi așa, este doar bonus…important este să supraviețuim.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: