Sidi Bou Said, orasul alb-albastru

Sidi-Bou-3Intr-o vreme, Tunisia a fost una dintre cele mai indragite destinatii turistice pentru romani.Si avea motive intemeiate sa fie asa. Cu preturi decente, hoteluri si servicii acceptabile, Tunisia atragea si prin exotimsul sau.Tara mediteraniana, cu plaje aurii si istorie cat cuprinde, Tunisia, patria lui Hannibal, cel ce a fost la un pas sa schimbe total istoria lumii, a intrat pe fondul crizei socio-politice intr-un con de umbra, dar ofertele turistice pentru Tunisia, inca exista, iar tara are un potential turistic imens.

La doi pasi distanta de anticul oras Cartagina, pe coasta marii mediterane, se afla un oras minunat, Sidi Bou Said.Orasul Sidi Bou Said este cea mai veche statiune turistica a tunisiei si a coastei africane a mediteranei, fiind  cunoscut in toata lumea drept micul paradis alb-albastru. Printr-o hotarare a statului, in oras, cladirile sunt vopsite doar in alb si albastru, orice alta culoare fiind interzisa.

Atractie pentru diversi artisti, orasul a devenit celebru si pentru acest lucru, Café des Nattes, inca functionala si cu preturi peste media zonei, a fost sursa de inspiratie pentru tabloul “Cafeneaua maură” a pictorului german,August Macke.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: