Astazi, Sherlock Holmes implineste 125 de ani

In data de 31 octombrie 1892, un englez nascut in Scotia din parinti irlandezi, publica pentru prima data, unul dintre cele mai bune volume politiste scrise vreodata. Cartea era intitulata Aventurile lui Sherlock Holmesiar autorul, nimeni altul decat Arthur Conan Doyle…Sir Arthur Conan Doyle.

Daca opera lui este nemuritoare, in 1930 inima i-a clacat si din marele scriitor a mai ramas in urma, o cruce simpla intr-un cimitir din  New Forest, Hampshire, Anglia. Cum era si firesc, mormantul lui Sir Arthur Conan Doyle este vizitat de o multime de oameni inca vii, fani ai scriituri marelui disparut.

Daca despre Sherlock Holmes stiu multi, ca na, au tot fost facute filme, din ce am reusit eu sa citiesc din opera lui Arthur Conan Doyle si mi-a placut foarte tare, a fost celebra O lume disparuta, carte ce a stat la baza filmului cu dinozauri, Jurassic Park. In concluzie, daca tot va duceti copii pe la diverse parcuri tematice pe baza de dinozauri, sa stiti de unde a plecat treaba. Bine, recomandat ar fi sa le dati sa citeasca…

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: