Șerban Nicolae vrea un candidat comun PSD-ALDE-PRO România pentru Palatul Cotroceni cu o singură condiție….candidatul să fie de la PSD

După ce la alegerile europarlamentare PSD a obținut un scor sub așteptări, după ce președintele partidului Liviu Dragnea a fost condamnat și închis la Penitenciarul Rahova, după ce Guvernul a reușit să treacă peste moțiunea de cenzură depusă în parlament de PNL-USR-PMP, înainte cu două zile de ședința extraordinară a PSD în care se va alege noul președinte al PSD, senatorul Șerban Nicolae, candidat atât la funcția de președinte al PSD unde se va lupta cu președintele interimar al partidului, Viorica Dăncilă, a declarat pentru Mediafax că este de acord ca PSD, ALDE și partidul lui Victor Ponta, Pro România, să susțină un candidat comun la alegerile prezidențiale din toamnă. Cu o singură condiție…candidatul să fie de la PSD. 

În opinia lui Șerban Nicolae, ținând cont de anvergura PSD, un candidat comun al celor trei partide nu poate fi decât un candidat de la PSD…asta în condițiile în care, Tăriceanu încă mai speră ca va fi desemnat drept candidat comun pentru alegerile prezidențiale.

În condițiile în care Șerban Nicolae candidează și pentru funcția de președinte al PSD, în cazul în care ar câștiga această funcție, este greu de crezut că acesta ar accepta un candidat din afara partidului.

„Sunt de acord să avem un candidat comun susţinut de Pro România şi ALDE, dar să fie un candidat PSD. Mi se pare absolut firesc ca un partid de talia PSD şi cu o rezervă atât de mare de oameni de valoare să vină cu propunerea de candidat, iar ALDE şi Pro România să îl susţină. Cu atât mai bine şi cu alte partide. Eu cred că de data asta poate avem o şansă să avem un candidat de stânga autentic, ci nu mai mulţi candidaţi de Sper ca de data asta să avem un candidat adevărat de stânga, nu mai mulţi candidaţi de stânga, dintre care unii se pretind de dreapta, care în general în viaţa privată nu fac doi lei”, a declarat, potrivit Mediafax, Şerban Nicolae.

Ideea unui candidat comun al celor trei partide de stânga a fost lansată recent de fostul psd-ist, Victor Ponta. Ponta l-a propus pe Sorin Câmpeanu pentru a fis susținut de stânga românească pentru alegerile prezidențiale.

Poză:Evz

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: