Recomandări pentru alegerea unui ciocan rotopercutor bun

Care este cel mai bun ciocan rotopercutor?” este principala întrebare pe care ne-o punem majoritatea dintre noi în momentul în care se dorește achiziționarea un ciocan rotopercutor bun, dincolo de preț, dincolo de brand, dincolo de nevoile noastre. Găsirea celui mai bun rotopercutor ne aduce în situația de a găsi termenul de comparație de la care să pornim căutările pentru ciocanul rotopercutor ce corespunde nevoilor și bugetului nostru. De exemplu, printre cele mai bune ciocane rotopercutoare, recomandate pe internet, se află, într-o ordine aleatorie următoarele rotopercutoare:

Și totuși, dincolo de aceste recomandări, oricare dintre aceste rotopercutoare bune, cu un renume și o popularitate ridicată dată de calitatea și notorietatea producătorului în mulți ani, așa cum aminteam mai sus, în funcție de necesitățile fiecăruia, ne ghidăm și alegem de cele mai multe ori, ceva mai pe buget. Astfel, deși majoritatea caută cel mai bun ciocan rotopercutor, sfârșesc de cele mai multe ori prin achiziționarea unor modele mai ieftine dar, potrivit recenziilor la aceste rotopercutoare bune, cel puțin pentru uz ocazional, în regim de hobby. Printe aceste rotopercutoare ieftine, se regăsesc câteva nume care au reușit să adune de-a lungul timpului foarte multe păreri pozitive, unul dintre criteriile invocate de clienți fiind acela legat de raportul calitate-preț. Printre aceste rotopercutoare bune, cu preț de cele mai multe ori chiar la jumătate față de producătorii de top, ar fi de amintit Steinhaus PRO-RH1500, un ciocan rotopercutor bun, ieftin care, utilizat corect, reușește să-și facă treaba cu brio. Tot la capitolul ciocan rotopercutor bun la un preț pun, putem include și rotopercutor celor de la Einhell, modelul Einhell TH-RH 800, fiind foarte apreciat. Tot la capitolul rotopercutoare ieftine am putea încadra cu succes și puternicul ciocan rotopercutor Tolsen, 800 W, ce dezvoltă o energie de impact de 3 J, fapt ce-l duce în zona rotopercutoarelor profesionale.

În condițiile în care ciocanul rotopercutor se prezintă ca un mix dintre o mașină de găurit clasică și un ciocan demolator, nevoia de a combina utilitatea celor două scule a făcut ca performanțele rotopercutoarelor moderne să fie compromisul ideal. Deși, de cele mai multe ori un rotopercutor nu se va ridica la înălțimea unui ciocan demolator, în activitățile zilnice, acesta își dovedește utilitatea și compensează regimul de lucru mai lent cu o economie serioasă la buget, fapt ce trebuie luat în seamă.

Pentru a alege un ciocan rotopercutor bun, dincolo de preț, trebuie ținut cont de câteva lucruri. După cum am amintit mai sus, cele mai recomandate sunt unele puternice care se bucură totodată de renume. Raportat la performanțele varfurilor din această zonă a sculelor electrice, un rotopercutor bun trebuie să fie dotat cu un motor fiabil de minim 750 W, să dezvolte o energie de impact de minim 2 J și, nu în ultimul rând să fie prevăzut cu omandrină interschimbabilă care să permită utilizarea burghielor SDS PLUS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: