Primele păreri despre hota Dominox DTT 6322 XS

Am comandat zilele trecute o hotă clasică, o hotă marca Dominox, modelul DTT 6322 XS. Nu știu dacă e cea mai bună hotă însă marca Dominox ține de Franke și ăștia fac lucruri bune. În fine, a venit aseară hota și primele păreri despre hota Dominox DTT 6322 XS sunt bune, nu sunt dezamăgit. Rămâne să o montez zilele astea și revin cu păreri despre hota Dominox la treabă. Până acum sunt mulțumit de ce am scos din colet…hota este finisată destul de ok, tabla este destul de sănătoasă iar inoxul pare calitativ. Vedem în timp cum se comportă. Am avut de ales între două hote cu putere de aspirație ceva mai mare decât media, bucătăria fiind open space am zis că cel mai important lucru dincolo de preț ar fi puterea de absorție a aerului din bucătărie și pe urmă decibelii. După căutări și comparații, rămăsesem setat pe două hote…Dominox DTT6322 XS și Beko CFB6433X… sper că am ales cea mai bună hotă, nu de alta dar ambele sunt fabricate în Turcia și am găsit păreri bune atât despre Dominox dar și despre Beko CFB6433X.

Știu, de cele mai multe ori ne uită la preț și marcă dar în situația mea, aveam nevoie de o hotă cu putere mare de aspirare dotată cu două motoare. Aveam nevoie de o hotă bună care să poată împinge mirosul și fumul pe o tubulatură lungă de vreo 4 metri….că trebuie să traverseze balconul. Singura bubă la hota Dominox DTT 6322 XS ține de diametrul orificiului de evacuare, 120 și eu am dat gaura de hotă pentru tubulatură de 125. Și așa am fost nevoit să cumpăr și o reducție pentru tubulatură.

Altfel, i-am dat drumu și trage bine fără a fi foarte zgomotoasă pe treapta a doua de turație, treaptă pe care intuiesc că va funcționa cel mai des. La treapta a treia e elicopter…crește puterea de absorție dar și zgomotul fără a fi deranjant totuși. Altfel, deși aș fi preferat o hotă rustică, spațiul nu-mi permite montarea acesteia…

Hota Dominox DTT 6322 XS zice că face parte din clasa energetică A+++ este dotată cu două motoare ce dezvoltă 0 forță de 202 w și ca nivel de zgomot la treapta a treia 70 dB. Cum bucătăria în care am montat hota este open space, am zis că am nevoie de o hotă bună cu putere mare de aspirare…deci, hota asta trage conform fișei tehnice 380 m³/h.

Prețul…pentru că și prețul contează, este unul median raportat la performanțe. Cred că este un preț corect la ce poate această hotă iar faptul că la capitolul păreri  Dominox DTT 6322 XS stă bine, cele câteva reviewuri găsite m-a convins să aleg hota aceasta.

Vezi preț hotă Dominox

La capitolul filtre, știu că se bate mult pe filtrele de carbon activ însă pentru o mai bună aspirare,  am optat pentru filtre metalice lavabile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: