Prima problema in demersul de-a construi o casa mica

In urma unor partaje, decese si alte mosteniri, m-am trezit ca sotia a mostenit o mica parte dintr-o casa batraneasca. Cumva, faptul ca mostenesc ceva ar fi trebuit sa ma bucure, odata cu aceasta mostenire, eram si eu un fel de Adrian Nastase…Teapa, asta e o mostenire de om cinstit, o suprafata de, atentie, 56 mp care o sa-mi scoata peri albi.

Singurul avantaj al acestei mosteniri este locatia, in Bucuresti si faptul ca, pe suprafata de teren exista deja o constructie. O camera de 16 mp.  De fapt mai este un avantaj…terenul se afla pe colt, deci, am deschidere pe doua laturi. In timp voi mai reveni cu istoria acestui teren, acum, zic doar atat. Dupa ce am calculat si am intors pe toate fetele situatia, am zis sa incercam sa vedem daca reusim sa construim o casa minimalista pe terenul asta de 56 mp. Acesta fiind si motivul pentru care am zis ca ultima investitie majora in apartament este un pat matrimonial. urmand ca mai apoi , grosul banilor sa-i pompam in aceasta casa mica. Bine, ne-a dat curaj si un prieten arhitect, profilat pe proiecte de case mici. Sa-l citez din memorie:

Hmm, sunt eu profilat pe case mici si proiecte  minimaliste, dar aici o iau personal…e cea mai mica casa la care m-am inhamat.

Si ne-am apucat. Dupa ce am tot umblat dupa acte si povesti, am reusit si am luat si numar postal la noua proprietate. E, urmeaza acum sa vedem ce avem voie sa mai extindem la constructia de 16 mp existenta pentru a putea arhitectul sa inceapa proiectul. Si pentru acest lucru, avem nevoie de cadastru. Cadastru nou, pentru proprietate. Si aici a aparut prima problema…Dupa ce socru-miu s-a partajat cu fratii lui, vechea casa batraneasca a fost impartita in 3 parti, fiecare de 56 mp. Unul dintre frati a cedat partea ce-i revenea din mostenire celuilalt frate care deja si-a construit casa pe cele doua parti. E, dar ceva s-a intamplat…pentru a evita ceva probleme de constructie, a convenit cu socra-miu si nu au mai respectat cadastrul, iar acum, m-am lovit de problema asta…se suprapun cadastrele. 

Intre timp, socra-miu a plecat la loc cu verdeata si m-a lasat pe mine sa-mi bat capul, sa incerc sa vad daca reusesc sa construiesc o #casamica, ca na, avem nevoie si de asa ceva…Acesta va fi si un fel de jurnal de bord, iar de nu voi reusi, acolo, pe terenul acela mic, o sa-mi parchez o duba pe care o voi transforma intr-o locuinta…numai asa, de-al drequ…c-o iau si eu personal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: