Prima ieșire din țară…88, la Ruse

Probabil, s-au mai scris pe interneți amintiri despre prima vacanță, excursie, în afara țării….nu stau să caut dar cu siguranța fiorul primei excursii în afara granițelor, acea aruncare în necunoscut, contactul cu o altă cultură a mai fost expus, de umplutură pe o mulțime de bloguri din astea de travel. Deci, unul în plus nu mai contează, oricum e scurt…că, deși nu pare, s-au schimbat multe în ultimi ani.

Deci, din prima mea excursie în afara țări, nu-mi mai amintesc decât că batea un vânt pe Podul Prieteniei cam cum au bătut jandarmii în 10 august. Așa, cum excursia aia a fost făcută cu școala, ne-am prezentat la 5 dimineața în gara Videle, am mers cu trenul până în Giurgiu și din gara Giurgiu, pe jos până pe undeva în Ruse, pe celălalt mal al Dunării. Bă, comuniști și noi, comuniști și ei…dar să faci excursie în străinătate cu școala în ’88, pe timpul lui Ceaușescu, chiar era ceva. Chiar n-a mai contat că am înghețat de frig în cămășile alea albe de pionieri, chiar n-a mai contat că ne-au intrat picioarele-n qur de la cât am mers pe jos..era eveniment.

Nu mai știu ce am făcut prin Ruse, cert este că ne-am întors de acolo cu un vaporaș…În afară de asta, o singură amintire mai am, un băiat, Mădălin, idiot încă de pe atunci, era cât pe ce să cadă de pe barcaz. L-a prin profu de sport și, i-a tras o bătută tovărășească de cred că asta a rămas cu mai multe amintiri din prima excursie în străinătate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: