Poate cele mai bune carti de dictie in limba romana

Cum dimineata o duc pe cea mica la gradinita, azi, ascultand itsy bitsy, am aflat ca azi este ziua vocabularului. Daca vocabularul il dezvolti si prin citit carti si nu numai, pentru a exprima cat mai coerent ce ai asimilat ai nevoie si de dictie.

In Romania, la o simpla cautare pe net veti gasi o multime de cursuri de dictie la care va puteti inscrie pentru o suma oarecare de lei. Se gasesc chiar si exercitii de dictie la liber, cel mai celebru fiind cel cu cei Șase sași în șase saci, exercitiu ce da si titlul celei mai bune carti de dictie din romania. Cartea se adreseaza atat adultilor dar si copiilor.

A doaua carte de dictie este pentru copii si este tot o carte scrisa de Carmen Ivanov. Cartea se numesteStrafurnica, in cautarea Atlantidei, manual de dictie pentru copii si este un inceput foarte util pentru a dezvolta dictia copilului.

Pentru cine nu stie cine este Carmen Ivanov, pe langa faptul ca este persoana care a scris cele mai bune carti de dictie din Romania, Carmen Ivanov este si vocea unui gps dar si Zelda, personaj cunoscut in FM-ul romanesc.

Si cum a fost vorba de dictie si exercitii de dictie, am si eu un exercitiu de dictie…cel cu popa. Eu pup poala popiipopa pupă poala mea.

Totul a plecat de la radio si povestea  lui Jack, poveste ce nu o stiam…dar ce am aflat-o acum.

Iata casa pe care zidarul i-a zidit-o lui Jack 
Si iata hambarul pe care tamplarul l-a facut langa casa pe care zidarul i-a zidit-o lui Jack 
Si iata canarul ce-si face cuibarul atras de granarul ce sta in hambarul pe care tamplarul l-a facut langa casa pe care zidarul i-a zidit-o lui Jack 
Si iata motanul ce-nhata canarul ce-si face cuibarul atras de granarul ce sta in hambarul pe care tamplarul l-a facut langa casa pe care zidarul i-a zidit-o lui Jack 
Si iata calul ce da cu copita-n ogarul ce-alearga motanul ce-nhata canarul ce-si face cuibarul atras de granarul ce sta in hambarul pe care tamplarul l-a facut langa casa pe care zidarul i-a zidit-o lui Jack 
Si iata-l pe jack ce biciuie armasarul ce da cu copita in ogarul ce-alerga motanul ce-nhata canarul ce-si face cuibarul atras de granarul ce sta in hambarul pe care tamplarul l-a facut langa casa pe care zidarul i-a zidit-o lui Jack.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: