steelheart de brandon sanderson

Pentru pasionatii de super eroi, recomand Steelheart

steelheart de brandon sandersonTrendul asta cu supereroi si benzi desenate, universul Marvel si alti X-mani nu putea trece fara a fi atins si de literatura fantasy. Cumva, ideea unanim acceptata ca zona fantasy este populata de sabii magice, vrajitorie si alte creaturi imposibile, este contrazisa de Brandon Sanderson in ultima carte ce mi-a picat in mana. Steelheart. Steelheart este un personaj ce da si titlul cartii, carte prin care Brandon Sanderson incearca sa-si atraga un nou segment de public…pasionatii de comics-uri si super eroi.

Ideea cartii e cam asa:

Intr-o zi, pe cerul pamantului  a aparut Calamitatea, o imensa stea rosie. Odata cu aparitia aceste stele, mai multi oameni obisnuiti s-au trezit ca au dezvoltat diverse super-puteri. Asa au aparut Epicii. La inceput, oameni credeau ca Epicii sunt personaje bune. Un astfel de om care credea in bunatatea Epicilor era si tatal lui David Charleston, un pusti in varsta de 8 ani. Cum puterea corupe, Epicii au inceput sa-si castige teritorii si sa atace populatia, ajungand sa se lupte intre ei pentru suprematie. Intr-o confruntare dintre doi Epici au fost prinsi si David si tatal sau. A fost momentul in care, Steelheart, Epicul considerat invincibil, ce avea sa devina stapanul absolut in Newcago(fostul Chicago) a fost ranit. Pustiul de 8 ani a fost singurul supravietuitor al acestei intamplari, singurul om in viata care l-a vazut pe Steelheart sangerand.

Cumpara cu reducere de pe eMag

Dupa ce a omorat toti martori, Steelheart, prin puterile sale a transformat intregul oras in otel si si-a instalat tirania ce se intindea atat peste oameni cat si peste ceilalti Epici mai slabi.

Pustiul a supravietuit in catacombele orasului si singurul lui scop era acela de-as razbuna tatal mort de mana lui Steelheart.  Pentru asta, David a invatat tot ce se putea despre Epici din oras, descoperind ca totusi, acestia aveau si puncte slabe, dar constienti de acestea, faceau tot posibilul ca aceste sa ramana secrete. Singurul invincibil, fara puncte slabe, ramanea tiranul Steelheart.[AdSense-A]

Cum orice tiranie naste rebeliune, tanarul David se alatura unui grup de rebeli. Acestia, printre alte sabotaje se ocupau si cu prinderea in diverse ambuscade a diversilor Epici de rang inferior. Dupa ce s-a alaturat rebelilor, David le propune acestora sa-l ucida pe Steelheart. Cum Steelheart era considerat invincibil, initial rebelii refuza aceasta provocare, dar David le spune povestea in care Steelheart a fost ranit si intr-un final, acestia accepta provocarea. Restul este o poveste plina de suspans si rasturnari de situatie.

Cand am cumparat cartea am avut o mica retinere. Probabil, daca nu citeam si celelalte carti scrise de Brandon Sanderson as fi ezitat, dar acum, nu regret. Steelheart, desi este usor atipica genului fantasy clasic, este o super carte fantasy ce merita citita.

Cumpara cu transport gratuit de pe Libris.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: