Păreri despre marca TCL

Din statistici, s-ar părea că la recentul Black Friday, televizoarele marca TCL s-au bucurat de un mare succes. Cumva, și reducerile la acestă marcă de televizoare a contribuit însă, s-ar părea că televizoarele TCL încep să intre destul de mult pe piața televizoarelor.

Nu am mai scris nimic pe aici de ceva vreme, am fost prins cu altele și a tot trecut timpul. Acum, dacă tot am revenit, dimineață, am găsit o frază ce zicea cam așa: TCL, băieții ăia pe care îi aștept să concureze la volum cu Samsung și în România… Și m-am întrebat cine și ce este TCL. Și s-ar părea că momentul în care TCL va concura pe volum cu Samsung nu este departe. E, în condițiile astea m-am apucat să caut păreri despre marca TCL. Din ce văd, există câteva produse TCL ce fac deja concurență destul de serioasă altor mărci deja consacrate și mult mai populare.

Cum era de așteptat am început să caut păreri despre marca TCL pe emag. În condițiile în care un produs există acolo, cu o campanie de promovare, cu reduceri și alte promoții TCL poate crește foarte rapid în popularitate. Cum oferta TCL este limitată la câteva poziții, mi-a fost ușor să-mi fac o părere despre TCL. Și să le luam pe rând, că treaba este simplă, TCL vinde în România:

  • Televizoare TCL – vreo 12 modele pentru toate bugetele și cu dimensiuni diferite
  • Telefoane TCL – n-am auzit despre ele dar se pare că sunt ok dar se pare că au doar două modele
  • O mulțime de căști TCL cu fir sau făr despre care lumea are în general păreri bune

Păreri televizoare TCL

  • Cel mai ieftin televizor TCL

Pentru că au prețuri pentru toate bugetele, cel mai ieftin televizor TCL este modelul LED TCL, 32DD420, diagonală 80 cm, HD, un televizor non-smart ce concurează cu televizoare ieftine, de buget. Referitor la televizorul în cauză, am găsit câteva păreri ce face ca acest televizor să fie o alternativă dacă nu vrei ceva wow însă raportul calitate – preț este unul acceptabi.

Din punct de vedere al construcției nimic spectaculos dar nici mai prejos față de alte mărci (mai mult sau mai puțin celebre), un tv ok. Meniul este o chestiune de obișnuință, nu îl consider nici mai intuitiv dar nici mai anevoios fata de un alt tv (Samsung, LG, Sony etc). După câteva zile (săptămâni după caz) de folosire te familiarizezi cu el și zici ca asa trebuie să fie. Un alt aspect pe care aș vrea să îl punctez este sunetul. Ăsta este călcâiul lui Ahile dpmdv. Nu are nici putere, nici cine stie ce calitate dar pt un tv obișnuit îți faci treaba cu el. Porturi suficiente si diversificate: hdmi, usb, PCMCIA etc, dar nu cred ca cineva își cumpără un produs din categoria asta de preț și vrea să-l folosească pt mai știu eu ce proiecte suprarealiste. Pt asa ceva există alte produse, cu alte preturi bineînțeles.
Am lăsat in mod special la urmă imaginea pt ca după părerea mea imaginea vinde acest tv. Fara mari intervenții din setări imaginea este de o calitate neașteptat de bună, clară luminoasa, fara vreo tentă de vreo culoare anume, culorile sunt extrem de bine calibrate. Strict pe parte de imagine este comparabil cu un LG smart fhd lf630v, care a fost de 3 ori mai scump. Sincer sunt foarte mulțumit de ce am primit la banii ăștia, iar cine susține că, cel puțin pe partea de imagine, este dezamăgit fie a primit un produs cu defect, fie este cârcotaș și nu spune adevărul. Și din păcate, aceștia din urmă sunt foarte mulți și toți vor sa facă afacerea vieții lor cand cumpără un produs. Vor cele mai înalte standarde de calitate la prețuri derizorii. Am mai spus-o și cu alte ocazii că prețul mic este obținut făcându-se rabat la calitate sau la anumite funcții ale produselor. Este cea mai elementara logică, nu poti pune într-un tv un ecran foarte bun, un sistem de sunet excelent și o grămadă de alte funcții care costă destui bani si după toate astea sa mai aibă si un pret mic. De aceea există si așa de mare varietate de produse și preturi, ca sa acopere novoile si posibilitățile cât mai multor persoane. Dar noi am fost, suntem și am convingerea că vom rămâne români până la final si vom cârcoti in continuare si vom fi veșnic nemulțumiți.

Click pe link pentru preț și alte detalii tehnice

  • Cel mai scump televizor TCL

este modelul LED Smart Android TCL, 165 cm, 65X10, 4K Ultra HD dar despre acest model TCL nu am găsit păreri…Sincer, e destul de scump și la partea asta de preț cel mai probabil oamenii s-au reorientat către televizoare mai populare. Din ce zic ei, ar fi singurul televizor Android QLED din lume vine cu o tehnologie autentica Mini LED: prima dintr-o noua generatie. Seria X10 combina lumina de fundal LED Mini Direct, Quantum Dot, 4K HDR Premium 1500 cu Dolby Vision si HDR10+ pentru cele mai bune performante. Conceput pentru cei care nu doresc sa faca un compromis intre eleganta, experienta vizuala de calitate inalta si acces instant la continut divers. Prețul și detaliile tehnice aici.

  • Cel mai popular televizor TCL

În zona asta a popularității părerile despre televizoarele TCL sunt mult mai numeroase. Unul dintre televizoarele marca TCL ce se bucură de niște păreri pozitive este modelul LED Smart Android TCL, 165 cm, 65EP660, 4K Ultra HD, Clasa A+.

Am tot citit păreri despre televizorul TCL și pare o alternativă de luat în calcul dacă vrei un televizor bun la un preț relativ decent. Cum zicea și expertul în televizoare mai sus, aici se va da bătălia pe volum între marca TCL și Samsung.

Dincolo de părerile despre marca TCL care sunt ok, dacă ești interesat de cine produce TCL, răspunsul este unul foarte simplu, chinezii. Ca fapt divers, dacă ești în căutarea detaliilor despre marca TCL, ei bine, abrevierea TCL vine de la gigantul chinez Telephone Communication Limited. Cumva, deși în România nu se știu prea multe lucruri despre firma TCL, dacă cauți mai adânc, TCL este al treilea producător de televizoare din lume după Samsung și LG și numărul 1 în China. Marca TCL este una destul de veche și-a început istoria prin 1981 copiind de la TDK-ul vecinilor japonezi. Prin anul 1985 japonezii i-au dat în judecată și aceștia au fost obligați să-și schimbe numele din TTK cum s-au numit inițial în TCL-ul de azi.

Cam asta ar fi pentru început, cel mai probabil pe viitor o să mai documentez mai multe articole în care să adun păreri despre firma TCL, eventual să revin și cu ceva alternative în cazul în care nu doriți să puneți umărul la detronarea lui Samsung de pe prima poziție a vânzării de televizoare din România.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: