Pandemia scoate ce e mai urât în oameni

Sunt nasoale perioadele de criză mai ales atunci când nu ai date și nimic palpabil. Stai și simți cum crește tensiunea. Era gluma aia cum că introvertiții se simt bine în izolare. N-aș paria, cred că le e mult mai greu. În fine, tocmai de aceia ziceam în articolul anterior că acum e momentul să pui creierul la treabă, să găsești activități care să îți ocupe timpul. Și mă refer la chestii constructive nu la share-uit toate mizeriile pe internet. Nu prea sunt adeptul ălora ce vând cursuri și seminarii de gândire pozitivă, dar acum chiar e momentul să gândești pozitiv. Să discerni, să nu lași panica să preia controlul. Și văd o grămadă panicați, oameni ce-mi păreau cu țiglele pe casă înainte de pandemie. Sunt cumva dezamăgit de aceștia, nu mă așteptam la așa ceva…în fine, face fiecare ce-l taie capu, partea nasoală este că propagă mizeria. 

Nu merg pe ideea că eu am dreptate și dețin adevărul suprem, aș intra fix în categoria respectivă și chiar nu vreau. Tocmai acesta este și motivul pentru care am decis să o răresc cu cest tip de persoane. Tot acesta este și motivul pentru care m-am mutat aici cu texte ce nu mai au legătură cu marketingul afiliat și cu promovarea de produse…sper să fac ceva trafic și cu genul acesta de articole. Nu zic că voi renunța șa nișa respectivă, voi intercala astfel de articole însă, pentru început am pus pauză la blogul generalist unde reușisem să încropesc o mică comunitate. Nu știu dacă voi mai reveni vreodată să scriu acolo, am ajuns în perioada asta de pandemie să-i cunosc mai bine pe respectivii membri ai comunității și nu vreau să mă cert cu nimeni…fiecare e liber să creadă ce vrea, că ordine mondială, că vor să ne fure toți, că salvarea vine de la răsărit. Plm, am obosit să aud astfel de aberații, să văd doar răutate și lipsă de luciditate. Da, e greu, ai niște credințe ale tale însă nu e musai să bați cu pumnul în masă și să-ți impui tu pshihozele.

Atât am avut de spus momentan…ajungi să cunoști cu adevărat oamenii de lângă tine doar în perioade de criză și se pare că pandemia asta de coronavirus plus izolarea plus plecat urechea la tot felul de teorii conspiraționiste și propagandă a scos ce e mai urât în oameni. Uite că acesta este motivul pentru care încerc să scriu anonim, să scriu ce vreau eu. Voi scoate și comentariile de pe blog, vreau să evit eventualele discuții contradictorii, discuții ce pot duce ușor la lucruri mai urâte. Da, în anumite situații comentariile ar fi fost de un real folos în construcția unei comunități on line…dar na, vremurile se schimbă…și ne schimbăm și noi. În bine, în rău…ne schimbăm însă e păcat că pandemia scoate din anumite persoane doar ce e mai rău, doar caracterul ăla mizer pe care în mod normal, în vremuri mai relaxate l-au ținut îngropat în frustrări.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: