O poveste frumoasă pentru un gin bun care s-ar putea să nu-mi placă

Gin Scapegrace Black este așa cum zice și denumirea un gin închis la culoare, aproape negru. Că e greu să obții un gin negru noapte folosind doar ingrediente naturale. E, dincolo de ciudățenia asta legată de culoarea ginului, că na, cine consumă gin, chiar și ocazional, știe că ginul este limpede lacrimă și are la bază ienupărul. În cazul ginului Scapegrace Black, ienupărul este mai la coadă, posibil să nici nu-l simți dacă nu ești amator de gin. Dar una peste alta, ginul este bun că altfel nu ar fi luat medalie de bronz la competiția mondială a ginului din 2022. Am mai scris pe aici de astfel de ginuri premiate și culmea, premiile acestea chiar se dau pe bune :))

Dar să revenim la povestea amintită în titlu, că până la urmă, dincolo de calitatea ginului, dincolo de faptul că aveam primul gin din lume de culoare neagră, povestea e una frumoasă și face parte din marketingul companiei.

Povestea ginului Scapegrace Black

Doi tipi din Noua Zeelanda care nu se cunosteau pana in momentul in care au devenit cumnati au petrecut un an prin baruri si saloane discutand despre cum si-ar dori sa creeze propriul lor gin. Asta este povestea a doi cumnati si un muzician part-time, care au acumulat o groaza de datorii, dar care au creat ginul Scapegrace Gold ce a castigat aurul la Londra si San Francisco.

Ca o continuare a capodoperei va prezentam varianta Scapegrace Black care prezinta si el la randul lui ceva sofisticat, ceva dorit de iubitori de licori distilate din ienupar. Mark Neal si Daniel McLaughlin sunt creatorii acestui elixir unic in lume, care se mandreste cu vanzarea intregului sau prim lot in numai o zi de la lansare. Scapegrace si-a propus sa creeze un gin cu un profil de aroma surprinzator si concentrat foarte mult pe utilizarea botanicelor naturale din jurul distileriei. Proaspat si floral, cu citrice echilibrate si cu note de condimente….

Bun, acum, pe scurt, băieții ăștia care au făcut un gin care a câștigat medalie de aur la acum câțiva ani la cele mai importante două competiții mondiale ale ginului au recidivat și au făcut ginul ăsta închis la culoare care a reușit și el să câștige o medalie de bronz în anul de grație 2022.

Dincolo de povestea de succes, poveste ușor romantică, stă multă muncă și nopți nedormite, griji și alte probleme. Că v-am zis, povestea e mișto însă e o idee mai complexă.

Am găsit pe internet câteva interviuri, ceva podcasturi cu cei doi și acolo dau ei mai multe detalii. Însă na, fiind vorba de un startupp, oamenii se pare că au reușit să scoată un produs foarte bun.

Așa cum ziceam și în titlu, chiar dacă Scapegrace Black este un gin foarte bun există o posibilitate să nu-mi placă. La modul că nu aș da 160 lei pe o sticlă de gin. Și principalul motiv pentru acest lucru nu ține de culoare ci mai degrabă de faptul că, după ce am tot testat diverse tipuri de gin rămân cumva tradiționalist și prefer dry gin-urile, ginul acela în care se simte ienupărul care a fost și rămâne baza oricărui gin. Sunt ok și ginurile florale însă, la valori mari prefer să cumpăr o sticlă de dry gin.

Revenind la ginul negru Scapegrace Black, acesta este un gin în care aroma de ienupăr e mai la final, undeva în spatele altor botanice. Grosul e dat de aronia, de ananas, de cartoful dulce sau de mazărea fluture( o plantă cățărătoare specifică zonei) care se mai numește și Clitoria ternatea….căutați voi să vedeți de ce :))

Ideea rămâne, că tot suntem în prag de sărbători, o sticlă de Gin Scapegrace Black este o idee de cadou numai bună de făcut cuiva care apreciază ginul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: