O mică statistică de final de an…

S-a mai dus un an, e aproape gata, lumea a intrat deja în atmosfera de vacanță. Cum e final de an, deși în alți ani nu am făcut o astfel de statistică, în condițiile în care blogul a fost căzut aproape două luni iar alte câteva luni nu m-am mai ocupat de el, mă uit la statistici și pot să zic că se putea și mai rău. De departe, cel mai vizualizat articol de pe blog rămâne cel despre alternativele pentru mașina de găurit Parkside, puțin peste 10,000 de vizualizări….asta în condițiile în care s-a pierdut autoritate în perioada în care blogul nu a fost prezent pe internet.

Podiumul celor mai vizualizate articole este completat de două articole despre friteuze, dar la mare distanță de prima poziție. Articolul despre friteuzele fără ulei și cel dedicat friteuzei Delimano, locul doi și trei în topul vizualizărilor au pierdut poziții importante în google. Cel puțin primul articol, pe anumite cuvinte cheie unde apărea în prima pagină, a ajuns să apără în pagina a treia… probabil, va fi destul de greu să-l readuc măcar în prima pagină. În fine, ideea este că prin articolul de azi, un link intern poate o să-i facă puțin bine.

Acum, revenind la topul asta intern, a patra poziție este ocupat de un articol sezonier, că nimeni nu caută iarna informații despre aparatele pentru țânțari. Vara e altă treabă, erau zile în care acest articol era cel mai citit de pe blog…vedem ce se va întâmpla la vară, o să încerc o comparație.

Următoarele poziții suntnt ocupate de două articole despre ciocane rotopercutoare, un articol generalist despre cel mai bun rotopercutor semiprofesional și unul dedicat unuia dintre cele mai populare rotopercutoare vândute de emag,  Steinhaus PRO-RH1500Ambele articole au căzut în google, dar cred că le mai pot urca puțin, primul articol ar avea nevoie de un mic up date, e destul de generalist și pot să-l îmbunătățesc cu ceva date concrete.

Hai că mai sunt trei articlole și mă opresc, nu are rost să mă laud cu cele ce au adunat într-un an de zile mai puțin de 1000 de vizualizări, eventual, pe cele cu potențial să încerc în anul ce vine să le mai ridic puțin. Bun, deci, ultimele trei articole sunt două despre aparatele de spălat cu presiune Steinhaus. Primul articol face referire la aparatul de spălat cu presiune Steinhaus PRO-HPC14 iar următorul la fratele mai mare și mai puternic al acestuia, Steinhaus PRO-HPC 18. Cel de-al treilea articol este despre mașina de spălat Heinner. Aici sunt destul de surprins, deși am tratat destul de puțin subiectul mașinilor de spălat pe blog, articolul acesta s-a poziționat destul de bine în google, a avut destule vizualizări în contextul acesta.

Cam asta ar fi, pentru anul viitor, planul ar fi să dublez traficul. E un plan destul de îndrăzneț, mai ales că am pierdut teren în căutările pe google dar mai ales din cauza celor ce aleg să plătească publicitate pentru a apărea în primele poziții. Vedem după sărbători cu ce o să încep, poate cu nișa unde am ierdut cel mai mult, la biciclete pentru fitness. Dacă anul trecut, potrivit statisticilor, atât articolul despre  bicicleta de fitness orizontala cât și cel despre bicicleta de fitness verticala, aduceau trafic dublu față de anul acesta, acum, la capitolul biciclete de fitness, pe prima poziție s-a situat articolul generalist despre aceste biciclete, un articol scris mai degrabă cu scopul de a pune câteva link-uri către articolele amintite mai sus…ceva asemănător cu ce fac acum.

Cam asta ar fi, vă urez Sărbători fericite și un an nou mai bun…avem nevoie de baterii încărcate, avem nevoie să ridicăm traficul pe acest blog.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: