Nu mai sunt petunii în piață

Petunia este una dintre florile preferate ale soacrei mele. Pe mine mă lasă cumva indiferent, eu sunt fan flori melifere, mai greu cu florile ce au treabă doar cu designul. În fine, ideea este că trec printr-o perioadă în care nu am nici chef, nici timp să mai fac cercetări. Și mă gândesc că ar fi cazul să vin cu o schimbare de nișă, cu o schimbare de pasiuni. E, treaba asta cu petuniile a venit fix în momentul în care mă uitam lung la monitor, că poate mă inspiră ceva.

Și aud așa, de departe…Auzi, unde am văzut noi petunii și am zic că uite, astea-i plac lu mama? Că eram împreună când am văzut… Și mi-am amintit, am văzut petunii în ghiveci la Dedeman. Cum ziceam, nu sunt fan petunii dar mi-a rămas undeva într-un colț al capului faptul că la Dedeman au petunii la ghiveci. Și soacră-mea a completat titlul. Nici la piață nu sunt petunii…că în alți ani era plin.

Uite că acum am încă o treabă, cum ajung la piață, să stau cu ochii pe petunii. Și dacă găsesc, o să-i iau și lu soacră-mea un ghiveci două cu petunii. Că m-am uitat pe net mai atent și da, petuniile par a fi totuși niște flori frumoase și destul de interesante.

Surprinzător, petunia este o floare destul de recent intrată în România, are undeva la 100 de ani. Originală din America de Sud, petunia este o floare ce iubește caldura, umezeala și soarele.

Altfel, nu știu cât de interesat este omul de rând de cum se înmulțește și se îngrijește petunia…dar dacă ai chef să amenajezi ceva, petunia merge. Că mă uitam la niște poze cu petunii și cred că două trei ghivece cu petunii ar merge…chiar și pe balcon dar și prin grădină.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d