Mixer cu bol KitchenAid, oare merită un preț așa mare

De departe, când vrei cel mai bun mixer cu bol, se poate spune că cel mai bun mixer cu bol este KitchenAid. Da, brandul acesta și-a cam dus aproape de perfecțiune produsele și dacă banii nu sunt o problemă, alegerea este simplă. Și totuși există oameni ce investesc bani într-un astfel de mixer cu bol marca KitchenAid. Pentru că da, e vorba de o investițe serioasă, cel mai ieftin mixer cu bol este KitchenAid este mixerul Classic de 4,3L prețul fiind de aproape 2.300 lei sau, dacă mai cauți puțin, pe un site de saltele, unde, sincer nu mă așteptam să găsesc așa ceva, poți cumpăra același mixer cu bol este KitchenAid la un preț ceva mai mic. Bine, nu cred că mai contează 100 de lei când ți-ai propus să plătești prețul pentru cel mai bun mixer cu bol din lume. În fine, dacă contează 100 de lei, alternativa cu cel mai ieftin mixer mixer cu bol  KitchenAid o găsiți în link-ul următor: www.somproduct.ro/mixer-cu-bol-classic-kitchenaid-4-3-l. Și acum să revenim la întrebarea din titlu…merită să plătești prețul acesta piperat pentru KitchenAid considerat a fi cel mai bun mixer cu bol sau te orientezi că tre ceva mai ieftin, către un mixer Heinner, de unde poți alege în funcție de capacitatea și puterea mixerului, un mixer bun cu un raport calitate preț corect. Bine, nu vei avea un mixer cu bol KitchenAid dar nici nu plătești un preț de peste 2000 de lei pentru un mixer cu bol, fie el și cel mai bun mixer cu bol din lume.

Până ajungem la partea tehnică, hai să vedem care este povestea mărcii KitchenAid. Istoria acestei mărci este una foarte veche, de prin 1886 când doamna Jospehine Cochrane breveta și vindea o invenție ce mai târziu avea să devină mașina de spălat vase din zilele noastre. Prețul era mare pentru vremurile respective, 700-1000 dolari, însă după niște ani, se reușește producerea acestei invenții și pentru uz casnic prețul fiind ceva mai acceptabil. Povestea mărcii KitchenAid este povestea clasică de succes americană…Și ajungem la mixerul cu bol KitchenAid. Deși brandul are mai multe produse în portofoliu, notorietatea și numele acestui brand a fost cumva o întâmplare. Când testa primul mixer, soția unuia dintre directorii companiei a inventat fără să știe numele mărcii când a exclamat: „Nu-mi pasă cum îl numești, este cel mai bun ajutor în bucătărie (kitchen aid, în engleză) pe care l-am avut vreodată”.

După cum se vede și în imaginea din 1919, designul mixerului cu bol KitchenAid nu a suferit prea multe modificări însă performanțele au fost îmbunătățite constant până în zilele noastre. dacă la capitolul cel mai bun mixer cu bol este de departe KitchenAid, modelul Classic fiind cel mai ieftin din gamă, brandul produce începând cu 2012 cel mai bun mixer din portofoliul KitchenAid, mixerul cu suport și bol mobil Artisan de 6,9 l – cel mai puternic, durabil, silențios și mai bun mixer din clasa sa. Cu un motor de 1,3 cp care mixează cantități foarte mari rapid și eficient în bolul de oțel inoxidabil de 6,9 litri, performanțele superioare sunt pur și simplu garantate. Acest model a câștigat premiul KuchenInnovation des Jahres 2012 pentru calitate, performanță și design. Asta a fost pe scurt povestea mărcii KitchenAid.

Revenind la calitățile acestui mixer cu bol, părerile despre KitchenAid sunt la superlativ, nimeni nu se plânge decât de preț. Da, prețul produselor KitchenAid este unul mare dar aici nu este loc de ieftin și bun…calitate se plătește. Partea bună în achiziționarea unui mixer cu bol KitchenAid este că nu ești dezamăgit. Am căutat păreri despre mixerul cu bol KitchenAid și toată lumea este mulțumită, nimeni nu este dezamăgit.

Cum articolul s-a axat în principiu pe modelul Classic, cel mai ieftin mixer cu bol KitchenAid, acesta are următoarele caracteristici:

 • Putere: 275 W,
 • Viteza maxima de rotatie: 220/min
 • Viteza minima de rotatie: 58/min
 • 10 trepte de viteza
 • Dimensiuni HxLxl: 35,3 x 22,1 x 35,8 cm
 • Greutate: 10.45 Kg
 • Capacitate bol: 4.3 L

Accesorii incluse:

 • Bol 4,3L, din inox, fara maner
 • Tel cu 6 fire din inox
 • Paleta din aluminiu cu strat antiadeziv nylon
 • Carlig pentru aluat din aluminiu cu strat antiadeziv nylon

Garantie: 2 ani

Deși este considerat a fi cel mai bun mixer cu bol, sincer, nu știu dacă aș alege să plătesc prețul la care se vinde un mixer KitchenAid, nu știu dacă la cât se folosește în familie mixerul cu bol merită să achiziționez un vârf de gamă. Bine, nici nu m-aș arunca la cel mai ieftin, m-aș orienta la ceva mediu. În fine, fiecare știe ce buget are la dispoziție și pentru ce cumpără acest mixer.

%d