Gata cu auto-stopiștii…

Că tot s-a întâmplat beleaua asta de la Caracal, mă gândeam eu așa în barba mea, că nu prea mai e safe traba asta cu auto-stopul și călătoritul la ocazie. Băi, și sunt o grămadă de oameni care preferă să călătorească la ocazie, de la cei ce sunt nevoiți cumva, merg / se întorc de la job până la cei ce s-au hotărât să vadă lumea prin această metodă. În fine, indiferent de care parte a problemei te-ai afla, șansele să dai de belele par să fi crescut, lumea e din ce în ce mai nebună… ești șofer și ai luat pe cineva la ocazie, dispare ăla ca patrupedu în ceață, ai șanse mari să apari pe vreo filmare pe undeva, treci prin belele, te caută ăia cu chipiu. Ești pasager ieșit la ocazie, nu știi peste cine dai, nu toți sunt ca mine… 

În fine, am călătorit la ocazie, am făcut auto-stopul cand eram mai tânăr și, sincer, câteodată mai visam ca oprește o blondă cu tâtze mari care mai apoi vrea să mă posede..N-am avut noroc, că-i arătam eu ei…Bun, în amintirea vremurilor când eram auto-stopist, am mai luat oameni la ocazie. Nu faceam lucrul ăsta pentru bani, nici măcar nu acceptam bani din partea celor pe care îi luam la ocazie deși mulți aruncau 3-5 lei pe bord. Nu bo$$, luam oamenii aia din plictiseală, mai schimbam o vorbă, mai socializam…că job-ul de-l aveam presupunea drumuri zilnice de câteva sute de kilometri prin jumătate de țară.

Faza asta că a început poliția controale pe lângă orășele să-i controleze pe cei ce practică acest tip de transport, că-s mulți cei care prestează transport de persoane în acest fel, e oareșcum un lucru bun, dar nu rezolvă nimic…poate doar ceva amenzi. Că mă gândesc că brusc, după ce s-a pus poliția pe control, vine repede un nene cu o firmă de transport și bagă două microbuze la Bolintin Vale și s-a rezolvat problema. Nu, dacă era așa simplă treaba, se făcea până acum. Concluzie, parcă nu-mi prea mai vine să opresc pentru cineva care face cu mâna la marginea drumului…și, poate omul ăla chiar are treabă, poate chiar se grăbește sau, pur și simplu nu există alt mijloc de transport în zona respectivă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: