Ferma de Crocodili, o afacere de viitor în România

România este plină de antreprenori de succes. Un exemplu de succes în antreprenoriatul de nișă este și Petronel Amariei, un brăilean de 26 de ani. Tânărul din Brăila a reușit în doar doi ani să pună pe picioare o afacere de milioane…cea mai mare fermă de crocodili din estul europei. În timp ce prieteni săi din Brăila se ocupau cu diverse „combinații” Petronel Amariei știa ce vrea de la viață încă din școala generală. Dacă prietenii lui se visau mari interlopi, pescari sau proxeneți de succes, Petronel era hotărât să se facă antreprenor.

Plecat cu Work and Travel tocmai în îndepărtata Americă de Nord, după 3 ani în care a perpelit peste 30,000 de hamburgeri pentru un lanț de restaurante McDonalds, moldoveanul nostru s-a întors în țară. Avea know how pentru a reuși în încercarea lui de a deveni antreprenor de succes. După două încercări nereușite la Masterchef și una la Chefi la cuțite, Petronel Amariei a decis să-și investească energia în afacerea cu crocodili. Cum în Brăila locuia la bloc, antreprenorul nostru a decis amplasarea fermei de crocodili în satul Pantecani, în curtea bunicilor din partea mamei. Începutul a fost greu, cei de la Camera Agricola Brăila au fost foarte reticenți cu acordarea de fonduri europene pentru o fermă de crocodili. Cu abnegație și ceva amenințări cu 15% a reușit și a obținut finanțare neramburabilă. Deja afacerea cu crocodili se bucură de succes, mare parte din producția de piele, carne și ouă de crocodil mergând spre piețele din vest dar și către alți antreprenori români care au mirosit potențialul crocodilului. Un restaurant din Galați are deja un meniu pe bază de crocodil.

Aceștia sunt oamenii de care are nevoie România, oameni implicați care cred cu tărie în forțele proprii, oameni capabili să transforme visul în realitate.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: