Evolutia bagajului de calatorie

Intr-o seara oarecare din anii 60, in Gara de Nord din Bucuresti, printre geamantane si papornite se strecura cu greu un cetatean rus. Avea pe cap o basca proletara si purta in spate o ranita militara veche. S-a oprit undeva unde a considerat ca este mijlocul peronului, si-a dat basca mai spre ceafa si a strigat: Bagajist!!! ..si inca o data, mai tare…Bagajisttt!!! Cand intr-un final apare bagajistul, rusul i-a pozitie de drepti si racneste: Tovarese, sunt aici sa transmit un calduros salut din partea bagajistilor sovietici…si si-a vazut de drum bagajistul rus.

Bun, lasand gluma la o parte, daca te gandesti mai bine, bagajul a fost nelipsit in evolutia omenirii. Plecand de la banalul bolot și până la cutiile speciale de transport, sau, pentru muritorul de rând, sicriul ăla de pus pe rablă, bagajul a evoluat, a ținut pasul cu omenirea.

Cam asta a fost, textul ăsta cu bagajistul rus zăcea prin draft de un an și ceva…o adaptare a unui banc vechi, de pe vremea sovietelor de care mi-am amintit vag. Asta așa, că tot am discutat recent cu un prieten despre ceva trasee rutiere ce se făceau pe vremea comuniștilor, ceva, gen, turul ţărilor socialiste pe motocicletă.. Cred că e bun de urcat sus, că tot nu am mai postat nimic zilele astea. E bun de umplutură..și merge și un link intern către trolerul de la Mega, că văd că există cititori pentru acel articol.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: