E criză, ce faci când se termină banii?

Da, lumea începe să se trezească, pentru anumite persoane, criza economică a venit deja. Zilele trecute după ce ministrul de finanțe anunța măsurile pentru cei cu credite, probabil că lumea s-a bucurat puțin, cel puțin până a despicat puțin firul în patru și a văzut că măsurile alea financiare nu sunt chiar atât de roz pentru un procent destul de ridicat al populației ce ar putea beneficia de ele. Nu intru în detalii, momentan este un subiect ce nu mă afectează. Am amintit de treaba asta pentru că la radio era o dezbatere legată de măsurile financiare anunțate de guvern și a intervenit telefonic un tip care era tare supărat că măsurile acestea nu făcea referire și la situația lui…era în procedură de executare silită.

Da, e tristă situația asta dar este fața urâtă a traiului pe datorie. Am mai zis în trecut că în timp ce unii iau credite pentru vacanțe, eu am început să câștig bani pentru același lucru. În fine, ideea este că s-ar părea că nu mai plec curând în vacanță dar banii aia de-i pomeneam în articol sunt tare buni în momentul acesta…așa puțini cum sunt ei. Apropo, că tot e criză și banii sunt puțini și vor fi si mai puțini, dacă aș ști că de mâine rămân fără o sursă de venit, dacă știu că singurii bani ce-i am puși de o parte se termină în mai puțin de o lună, la cât de nasoală va fi noua criză financiară, aș cam lua la rând toate ifn-urile, să văd dacă mai dă cineva bani în perioada asta. Și apoi, ce o vrea Dumnezeu…Asta ar fi situația disperată.

În altă ordine de idei, mă uit prin prieteni și văd că toată lumea este îngrijorată dar și optimistă. Bine, majoritatea încă au job-uri, pot lucra de acasă și au situație financiară bună. Încă…sper că și pe viitor. Însă ideea este alta, dincolo de îngrijorare, mare parte dintre ei nu au alte surse de venit în afară de salariu. Și asta e trist, dacă pică salariul, cu tot șomajul tehnic propus de guvern, nu știu cum se va descurca lumea.

Ca exemplu, una dintre cele 5 surse principale de venit ale mele e cam în moarte clinică…banii ce veneau marketingul afiliat au scăzut scăzut la 30% de când a început nebunia cu coronavirusul și simt că va mai scădea. Celelalte surse de venit momentan sunt stabile însă nu știu pentru cât timp. Oricum, momentan stau bine, sunt optimist și încerc să-mi fac tot felul de planuri să văd de unde să mai ciupesc câțiva banii în perioada asta de criză. A, încă o constatare care demonstrează că lumea încă nu realizează gravitatea crizei ce vine ține de faptul că livrarea de mâncare durează mult. Băbăieți, eu aș cam renunța să mă sparg în comenzi de mâncare…aș începe să fac economii cât încă mai am bani. S-a cam dus burghezia, vin vremuri grele și o să plângeți după comenzile alea de 150-200 de lei făcute la glovo sau mai știu eu pe unde. De banii ăia puteați mânca o săptămână. Știu, totul #vafibine. Nu, nu va fi

1 thought on “E criză, ce faci când se termină banii?”

  1. Pingback: Siguranța este cel mai puternic instinct de conservare... - Două...din România

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: