Despre saracie, religii si niste Biblii

Ba, am prin lista de prieteni de pe cartea moacelor si niste credinciosi. Credinciosi din aia de-i dau cu Dumnezeu inainte la orice. Daca-i contrazici, o cotesc…cum o vrea Dumnezeu. In fine, personal nu-mi pasa, fiecare e liber sa creada in ce vrea. E, azi, unul dintre habotnicii astia, pe motiv ca e duminica si duminica chiar si Dumnezeu s-a hodinit oleaca, se apuca si posteaza niste poze cu ceva femei goale. Plm, pe facebook-ul lui, omul pune ce vrea…da si eu, cu capul meu, gandesc tot ce vreau.

In fine, nu m-am putut abtine si i-am comentat:

Lucian, pacatosule care esti tu de pui poze cu femeile altora pe facebook de-i mai duci si pe altii in ispita, lamureste-ma si pe mine cu o chestie. Care dracu e diferenta intre bibliile astea…sunt vreo 5, fiecare diferita. Asta: http://bit.ly/2CbUotC inteleg, e cu margini aurite, in trend cu opulenta popilor, mai e una cu acordul sfantului sinod, una alba, alta mijlocie alb aurie…plm

Ca da, m-am uitat pe emag si sunt o gramada biblii de vanzare. Bine, popii ar zice ca nu sunt bune, ca Biblia trebuie cumparata de la sfanta beserica. Mars mah…si m-am enervat.

Bai, voi realizati ca in tarile in care bisericile si religiile sunt puternice, la nivel general, societatea e cam de cacat? Ca in general oamenii sunt saraci si prosti? Uite, niste exemple,asa, pe repede:

Ortodocsii: Romani, rusi, bulgari, moldoveni si greci. Nu stiu cat de credinciosi sunt ei asa, dar biserica ortodoxa e puternica in tarile astea. La general, prosti si saraci. Parca, parca grecii ar fi mai rasariti putin dar  aia sunt si lenesi.

Catolicii: Cei mai credinciosi catolici sunt aia de prin America de sud. Saracia si prostie pe la aia tot ca pe la noi. La polul opus, europa vestica, catolica si ea dar cu o durere in qur de biserica, sta mult mai bine financiar dar si educational. Nu stiu daca este chiar exemplul potrivit dar e o chestie vizibila.

Musulmanii: La o prima vedere astia par cei mai habotnici. Si aici sunt contraste, tari sarace si tari in care saracia e la ea acasa. Dar si aici, in lumea musulmana cu bani(petrol) educatia e doar pentru cativa, pentru cei ce manipuleaza.

Hindusii: India, Pakistan…cu mici exceptii, toti traiesc intr-o groapa de gunoi.

Cam atat deocamdata, voi reveni cu ceva completari de fiecare data cand mai dau de habotnici si popi.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: