De unde cumperi filtru hepa pentru aspirator Philips

Dacă te-ai întrebat de unde cumperi filtru HEPA pentru un aspirator Philips, încearcă pe la emag…au filtre HEPA pentru mai multe mărci de aspirator. Eu tocmai ce mi-am comandat un filtru HEPA pentru aspiratorul fără sac Philips PowerPro Compact FC8474/01, 1800 W, 1.5 l, un model de aspirator bun care nu se mai fabrică. Deh, am tot tras de aspiratorul ăsta de vreo 6 sau 7 ani, mult peste perioada de garanție. Din ce văd, urmașul acestui aspirator bun pentru părul de animale este Philips PowerPro Compact FC9326/09, deși acesta are un motor mai mic, performanțele și părerile celor care l-au cumpărat par să fie de bun agur….Asta așa, dacă vrei un aspirator cu filtru HEPA bun.

Apropo de filtrul HEPA de la aspirator, într-un fel e bine că s-a rupt urechiușa aia de plastic. Am zis de mai multă vreme că ar trebui înlocuit filtrul HEPA, chiar e recomandată înlocuirea acestuia char dacă este lavabil. În timp, se uzează și nu mai filtrează la capacitate, la un momendat chiar ajungi să sesizezi diferența de filtrare, o simți la nas. Deci, nu așteptați ca mine până se rupe, înlocuiți macar la 2 ani filtrul HEPA al aspiratorului.

Dacă te întrebi ce este filtrul HEPA de la aspirator, ei bine, denumirea de filtru HEPA este un acronim, vine de la englezescul  high-efficiency particulate arrestance (HEPA). Deci, un sistem de filtrare ce reține particule de praf și alte minunății rezultate în procesul de aspirare cu o eficiență de aproximativ 99,9% din particulele de praf mai mari de 0,3 microni (măsura standard pentru microni). Filtrele HEPA pot curăța aerul de praf, polen și aproape toți poluanții prezenți în aer.

Deși au apărut în piață o mulțime de aspiratoare cu filtrare prin apă, aspiratoare verticale, aspiratoarele cu filtru HEPA rămân încă foarte populare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: