De ce să eviți să dormi pe canapea

canapea

Am găsit câteva motive care ar trebui să te facă să te gândești mai bine înainte de a te hotărî să dormi pe canapea. Cică nu este tocmai bine și sănătos să dormi pe canapea. Dacă ar fi să ne luăm după clișeele din filmele americane, dacă ai ajuns să dormi pe canapea, însemnă că te-a „expulzat” partenerul de viață. Și nu e bine… Altfel, uite câteva dintre motivele pentru care nu e bine să dormi pe canapea.

  1. Poziția în timpul somnului – nu este cea mai prietenoasă cu oasele și cu poziția naturală pe care o ai în momentul în care dormi pe o saltea de calitate. Dormind pe canapea alinierea coloanei vertebrale nu se va face corect și astfel nu vom dormi bine.
  2. Calitatea somnulu- de cele mai multe ori canapeaua este amplasată în camera de zi, cea mai luminoasă cameră din casă. Dormitul pe canapea poate fi defectuos și din cauza cauza faptului că suntem expuși mai multor stimuli, aici intrând inclusiv led-urile și alte afișaje ale aparatelor electronice ce se regăsesc în sufragerie.
  3. Canapeaua nu este igienică- Poate nu ai animale de casă care să stea toată ziua tolănite pe canapea, poate nu ai nici copii care să se joace și să mănânce diverse pe canapea. Dar totuși, canapeau rămâne cel mai neigienic loc din casă în care ai putea să dormi. De la membrii familiei până la diverși musafiri, toți se vor așeza pe canapeau pe care tu vrei să dormi. Desigur, există aspiratoare cu lampă UV pentru saltele și canapele dar totuși, ideal ar fi ca pentru un somn liniștit și relaxat să dormi în pat.

Altfel, dacă nu există alternativă și canapeaua este folosită frecvent pentru somn, ideal ar fi ca aceasta să fie o canapea expensibilă, să fie cât mai plană și să ai la îndemână un un topper pentru a crește puțin calitatea suprafeței de dormit.

%d blogeri au apreciat: