Dai cat crezi

electrician bunGreu de gasit mesteri buni sa-ti faca ceva reparatii prin casa. Cumva, am avut noroc si am fost inzestrat cu cel putin o mana dreapta, asa ca, pentru maruntisuri si mici reparatii prin casa nu prea apelez la mesteri.Mi-am si luat de-a lungul timpului ceva ustensile, asa ca am pe ce pune mana sa-mi repar una-alta prin casa. Dar dupa cum zicea si ardeleanul, e alta treaba cand ai scula ta, mai sunt si momente in care efectiv, desi ai cu ce, nu ai  priceperea necesara. Si atunci ce faci? Apelezi la cineva care se pricepe. Si aici ai variante…apelezi la un prieten priceput si scapi cu o bere, ori, cumva ajungi sa-l cauti pe mesterul ala priceput la toate.

Eu de exemplu, cand vine vorba de parte electrica, chiar si pentru schimbat o priza, caut un electrician. Nu-mi place sa-mi bag degetele in priza si pace. Si uite cum pentru o banala priza smulsa din perete, am chemat un electrician. A durat ceva pana am gasit un electrician disponibil in Bucuresti, dar prin ceva recomandari, omul a venit. Si era tipicar…Si la final, dupa ce a terminat omul de montat priza, a venit partea cea mai urata.

-Cat costa?

Dupa ce s-a scarpinat in cap, si-a dat ochii peste cap, a mai aranjat ceva in geanta de credeam ca nu mi-a auzit intrebarea, mi-a raspuns:

-Cat costa?!…pai, da si dumneata cat crezi…

Pur si simplu credeam ca inebunesc, parca-mi venea sa scot 5 lei si sa-i spun ca atata cred ca eu. 5 LEI…atitudinea lui atat facea..5 LEI. Mai oameni buni, prestati ceva, un serviciu, incercati si evaluati ce prestati, ca daca ajungeti sa-i lasati pe ceilalti s-o faca, posibil sa nu fie bine. Eu mor pe cei ce nu-si pot evalua din diverse motive prestatia. Denota lipsa de incredere in sine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: