Dacă tot avem aparat de vidat, am vidat roșii cherry

Dacă tot avem un aparat de vidat alimente, am zis să facem și un mic experiment. Și cum se întâmplă de multe ori de sărbători să pregătim mai multă mâncare decât e cazul, în ziua de Crăciun am vidat o parte din ce se pregătise. Ei bine, cu ocazia asta am vidat și câteva roșii cherry, un experiment în care încercăm să vedem cât timp se păstrează roșiile cherry dacă le videzi. Pentru treaba asta am folosit  aparatul de vidat FoodSaver FFS006X-01, unul dintre cele mai populare aparate de vidat alimente.

La cum arată roșiile la momentul acesta, după 12 zile de la vidare, s-ar părea că vidarea alimentelor în cazul legumelor proaspete funcționează. Ce nu înțeleg este de ce s-a format condensul respectiv în pungă, că la alte alimente pe care le-am vidat nu s-a întâmplat fenomenul acesta. Posibil să aibă legătură cu faptul că roșiile le-am ținut în cămară și nu în frigider cu s-a întâmplat cu restul produselor trase în vid. Altfel, roșiile arată bine, sunt curios cum vor arăta peste o lună.

În principiu nu cred că rentează să videzi roșii, găsești roșii de calitate tot timpul anului acum și nu cred că merită să videzi așa ceva pentru păstrare. Acum am făcut un experiment. Altfel, da, pentru restul alimentelor chiar e ok să ai în casă un aparat de vidat.

%d blogeri au apreciat: