Cum va arăta turismul după pandemie?

Anunțul de ieri al președintelui Iohannis cu privire la relaxarea socială începând cu 15 mai a făcut ceva valuri printre români. Dincolo de faptul că nu vei mai avea nevoie de declarație pentru a ieși din casă, iminența infestării cu COVID-19 cred că rămâne. Dar na, n-ai cum să duci izolarea la infinit, lumea nu este făcută pentru asta, trebuie să ne adaptăm. Cu riscurile de rigoare.

E, și mă uitam la reacțiile celor din bula mea și majoritatea văd relaxarea asta ca pe un bun motiv de-a pleca într-o scurtă vacanță. Că parcă până acum n-a fost tot vacanță pentru unii. Bun, în condițiile în care riscul de investare rămâne ridicat, cum va arăta turismul după pandemie? Deja se aude că Grecia vrea să primească turiști doar cu pașaport medical, marile resorturi și aglomerările vor fi evitate de mulți. În condițiile astea, așa cum s-a întâmplat și după criza economică trecută, cred că vor fi și mai mulți români ce vor opta să facă vacanța la cort, ceva mai izolat.

Așa a fost și după 2010…voarte mulți oameni au redescoperit mersul cu cortul. Da, a contat și faptul că Decathlon venise peste noi și aveau o gamă largă de produse de camping și tot promovau ideea asta însă, corelat și cu criza economică, mersul cu cortul în vacanță a cunoscut un trend ascendent în rândul românilor. Și zic lucrul acesta în cunoștință de cauză, aveam prieteni ce strâmbau din nas când le ziceam că merg cu cortul la mare sau la munte înainte de criză însă după ce s-au împuținat banii, i-am auzit cerțnd sfaturi despre ce cort să-și cumpere, despre cum să se organizeze pentru o săptămână cu cortul în camping în Grecia.

Concluzie, lumea va da năvală după pandemie spre obiectivele din România, vor fi mai puțini cei ce se vor încumeta să plece în vacanță afară.

%d blogeri au apreciat: