Cum se fac știrile în România

Scurt despre cum se fac știrile în România și mai apoi, un fel de disclaimer. Tot scurt și asta. Bun, acum hai să vedem cum se fac știrile în România. Mă rog, cele mai multe dintre ele, știrile alea care vă/ne bombardează zilnic pe facebook și pe mai știu eu unde. și mă refer acum la genul de știre care te face să dai click pe ea.

Bun, păi știrile aste vin de undeva, în general de pe la politicieni, de pe la birouri de presă, de pe facebook sau de la tv… și ajung pe la ziare. Hă,hă,hă…nu mai avem ziare…și nici nu cred că s-ar mai găsi cineva să citească așa ceva când ne-a dat Marck, facebook la un click distanșă. Deci, știrile ajung pe la câteva așa numite agenții de presă. Mediafax, gen. E, dacă a ajuns acolo. știrea asta este preluată cu copy paste de restul site-urilor de știri, compilată, pusă cu citat, eventual și un link către respectiva agenție de presă, ]n clasicul deja, Normal, de cele mai multe ori se caută și „un titlu nuclear„pentru a fi știrea mai citeață. Cam așa se fac știrile…se preiau de pe 2-3 site-uri și se „înfrumusețează„.

Acum, nu intru în detalii despre știrile respective, mare parte sunt ok dacă le citești printre rânduri, cred că fac și ceva bănuți site-urile aste de știri din reclamele afișate, dincolo de grosul redireștionat de diverse instituții. Aia e, toată lumea să trăiască…

Bun, acum revenind la disclaimer. E vorba de blogul ăsta și de mine… Așa, blogul ăsta mai are vreo 3 săptămâni și expiră și nu mai aveam de gând să plătesc domeniul încă un an. Nu că s-ar termina internetul, Doamne ferește..dar, că, blogul ăsta pe care am încercat de toate, este setat ca principal la firma de hosting. Pe acelaș cont mai sunt vreo două site-uri care fac ce ar fi trebuit și ăsta…bani. E, eu nu sunt priceput la partea tehnică și decât să-l plătesc pe unul care să-mi aranjeze lucrurile, mai bine plătesc 55 de lei și văd care e treaba…poate dacă mă apuc să fac și eu știri în genul celor de mai sus, poate ies ceva bani.

Deci, dacă o să vezi că încep să apară chestii politice, gen știri sau alte chestii…aia e, testez să văd dacă se fac bani din genul asta de internet. Că m-am lămurit cu caterinca de genul, cu cărțile și vacanțele despre care am scris până acum.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: