Cum scapi de cârtițe? Care sunt cele mai bune aparate cu ultrasunete împotriva cârtițelor?

cel mai bun aparat anti cartite

Dacă într-o dimineață te-ai trezit că pe gazonul tău a apărut un mușuroi de cârtiță nu trebuie să stai pe gânduri și să aștepți că poate pleacă. Nu, odată instalată într-o anumită zonă, cârtița o să tot sape în căutare de hrană fiind un animal ce se hrănește constant putând ingurgita fară probleme o cantitate de hrană dublă față de greutatea ei.

Vezi aici oferta anti-cârtițe

Cârtița, dacă nu consumă nimic timp de 12-16 ore se epuizeaza, sapatul galeriilor fiind foarte solicitant. Acesta este motivul pentru care numărul de mușuroaie va crește…cârtița are nevoie de hrană. Totodată, în condițiile în care o cârtiță poate trăi până la 4 ani, timp în care poate da naștere la 3-7 pui pe an, om te-ai făcut. Deci, la primul semn că o cârtiță și-a săpat galeriile pe terenul tău trebuie să iei măsuri să scapi de cârtiță.

Trei dintre cele mai bune aparate anti cârtițe:

Dar cum scapi de cârtițe, care sunt cele mai bune metode de a scăpa de acest rozător atât de dăunător? Probabil că ai găsit pe internet mai multe metode prin care poți scăpa de cârtițe începând cu ulei de ricin diluat cu apă și turnat în mușuroi sau crenguțe de brad înfipte în mușuroiul cârtiței. Pe lângă aceste metode ieftine de a scăpa de cârtițe există și metode ceva mai scumpe dar cu efect mult mai rapid. Probabil, cea mai rapidă metodă de a scăpa de cârtiâe este folosirea unui aparat special construit pentru alungarea cârtițelor. Constructiv aparatul cu ultrasunete anti cârtițe seamănă cu un țăruș, sau cu o lampă solară, majoritatea acestor aparate utilizând energia solară pentru a funcționa. Unul dintre cele mai bune aparate pentru alungat cârtițele este pare să fie Vibrasonic Triangle, un aparat anti cârtițe ce acoperă o suprafață de1250 m³ în funcție și de consistența solului. Astfel, pentru a avaea o idee de perimetrul acoperit de de acest aparat anti cârtițe, suprafața ar fi de aprximativ 200mp.  Probabil că ați mai văzut și alte aparate anti cârtițe ce au forma țărușului conică însă, cele trei fațete ale aparatului  Vibrasonic Triangle, face ca vibrațiile emise de aparat să se distribuie uniform în toate direcțiile. Un alt motiv pentru care acest aparat anti cârtițe este considerat a fi cel mai bun, ține atât de faptul că acoperă o suprafață destul de mare comparativ cu alte astfel de aparate. Totodată, alimentare cu 4 baterii RD 20 oferă o durată de viață a aparatului mult mai îndelungată în comparație cu aparatele cu ultrasunete anticârtițe alimentate solar, aparate la care au fost sesizate anumite probleme la celule fotovoltaice din cauza faptului că aparatul este supus intemperiilor.

Modul de utilizare a unui aparat cu ultrasunete pentru alungat cârtițele este unul destul de simplu. Aparatul se infige trei sferturi în pâmănt în partea opusă a zonei în care se dorește ca rozătoarele să se retragă. După o perioadă de câteva săptămâni, aparatul se mută 5-6 metri și se tot repetă această acțiune.

Cum functioneaza Vibrasonic Triangle:

După ce ați introdus aparatul anti cârtițe trei sferturi în pământ și l-ați pornit, dispozitivul anti cârtițe Vibrasonic Triangle va începe să emită pentru două secunde, vibrații puternice la intervale de aproximativ 25 secunde. Frecvență vibrațiilor emise de aparatul pentru alungat cârtițe va fi cuprinsă între 400 și 1.000Hz, +/- 500Hz scopul acestui aparat fiind acela de a alunga cârtițele de pe terenul dumneavoastră. În condițiile în care cârtița este aproape oarbă, celelalte simțuri ale ei sunt foarte dezvoltate, cârtița este foarte sensibilă la vibrațiile produse de dispozitiv și se va îndepărta de sursa de disconfort. Dacă terenul este acaparat de cârtițe de multă vreme, perioada în care cârtițele vor fi îndepărtate de pe teren într-o perioadă mai lungă de timp. Un alt avantaj al aparatului cu vibrații pentru alungat cârtițe este și acela că are efect și asupra altor dăunători precum furnicile, reptilele dar și șoareci și șobolani.

De ce sa folosesti un dispozitiv anti cartite

printre avantajele oferite de utilizarea unui aparat cu ultra sunete pentru a scăpa de cârtițe am puttea enumera:

  • Este un mod ecologic și legal de a îndepărta cârtițele
  • Aparatele anti cartițe au o eficiență foarte ridicată
  • Dispozitivul anticârtițe NU necesita intreținere
  • Pot proteja suprafețe mari de teren dacă sunt montate mai multe aparate
  • Au atât rolul de combatere cât și de prevenire
  • Au un preț relativ accesibil
  • Sunt foarte simplu de utilizat

Totodată, deși cârtița este considerat un animal dăunător, acest mic animal are un rol important în ecosistem. Aparatele cu ultrasunte pentru alungat cârtițe nu omoară animalul ci doar il sperie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: