Cum sa traim 150 de ani

Zic specialistii ca, la general, speranta de viata a cam crescut. Alti specialisti vin si ne zica ca traim vremuri atat de alerte, mancam prost si ne poluam reciproc incat, viata e mai nasoala si murim pe capete. In fine, internetul e plin de sfaturi despre cum sa traim sanatos, sa mancam sanatos incat sa le dam dreptate primilor specialisti. Azi, am dat de o carte…Cum sa traim 150 de ani, scrisa de Mikhail Tombak.

Ba, acum nu stiu cum sa zic dar titlul asta nu-mi da prea mare incredere din doua motive.

1.

Un bucureştean trăieşte, în medie, 77,8 ani, Capitala fiind regiunea cu cea mai mare spe­ranţă de viaţă din România, arată datele Institu­tului Naţional de Statistică pentru anul 2015.

Pe lângă Bucureşti, în topul judeţelor cu cea mai mare speranţă de viaţă se mai află Vâlcea (unde durata medie a vieţii este de 77,5 ani), Cluj (76,7 ani), Braşov (76,6 ani) şi Sibiu (76,2 ani). La nivel naţional, speranţa medie de viaţă este de 75,4 ani, ceea ce înseamnă că un bucureştean trăieşte, în medie, cu 2,4 ani mai mult decât media naţională.

Adica, nenea asta, in cartea lui ne invata cum sa dublam statistica asta si mi-e greu sa cred ca macar 1% din cei ce vor urma stilul de viata sanatos propavaduit in cartea Cum sa traim 150 de ani vor depasi cu 2-3 ani speranta de viata data de specialisti.

2. Plm, cand vinzi treburi din astea, ar trebui sa ai ceva demonstrat…nenea scriitorul, momentan are doar 64 de ani, n-a ajuns nici macar la jumatatea varstei ce o promite in carte. In urma vanzarii cartilor si a unor chestii despre care vorbeste el, e posibil s-o duca putin peste medie, dar pun pun pariu ca nu atinge suta. La teorie suntem buni, vindem carti, traim sanatos, dar sa ei de bun tot ce-ti recomanda unul si altul e ca si cum pui in practica tot ce-ti vand controversatii zilelor noaste.

in fine, pentru cine vrea sa traiasca 150 de ani, cartea se poate cumpara si de aici: www.emag.ro/cum-sa-traim-150-de-ani-mikhail-tombak
Eu raman la parerea ca, cu cat traiesti mai mult, cu atat perioada de final, aia in care treci de speranta de viata e mai nasoala…adica, inca 50 de ani de batranete? Nasol.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: