Cum cureti rugina. Care este cea mai buna solutie pentru curatarea ruginei

cea mai buna solutie curatat ruginaCred ca este o intrebare foarte buna. Acum depinde si de unde vrei sa cureti rugina. Daca e vorba de pete de rugina pe haine, mai greu…probabil o foarfeca face treaba. Dar cum cureti rugina in vremurile noastre? La o prima vedere, FerDac 1610 ar fi o solutie foarte eficienta in indepartarea petelor de rugina de pe anumite suprafete metalice.


→Vezi pret FerDac 1610

În principiu, dacă ai nevoie de o cantitate mai mică de ferdac poți să-ți comanzi liniștit de pe emag mai ales dacă ai posibilitate de genius sau livrare la un point. Însă, dacă ai nevoie de o cantitate mai mare de ferdac, am găsit cel mai ieftin FerDac 1610. Adică, pe link-ul următor: https://www.adezivi-super.com/cumpara/convertor-rugina-ferdac…pentru un bidon de 5 litri FerDac ai un preț mai mic cu vreo 20 lei. Nu e o avere…dar leu cu leu se face suta.

Acum ceva ani, pe la inceputurile mele stahanoviste, m-am ocupat o vreme de tinichigerie si vopsitorie auto. Rugina era o problema destul de grava si nu exista sablare, deci, pentru a curata rugina de pe o masina ce urma a fi reconditionata aveai de munca. Inlocuiam portiune din suprafata afectata de rugina, aplicam un strat de grunt si apoi vopsea. Si o mare cruce sa nu mai intre din nou rugina. Mai apoi a aparut pe piata o substanta care inlatura rugina-Feruginol. Nu era eficienta intruchipata, dar tot era ceva.

Intre timp pe piata au aparut tot mai multe substante ce ajuta la indepartarea ruginei. Azi am fost la un prieten ce are un service auto si, printre altele am avut ceva discutii despre vremuri de mult apuse, vremuri in care luptam sa indepartez petele de rugina. Mi-a zis ca celebrul feruginol ce-l foloseam eu pentru a curata rugina e pistol cu apa, cea mai buna solutie pentru curatat rugina, este FerDac 1610.

Cum se aplica si cum actioneaza  FerDac 1610?

In principiu, in functie de marimea suprafetei, FerDac se poate aplica cu o pensula, un trafalet sau, daca suprafata este mai mare si cu locuri greu accesibile, cu un pistol de vopsit. In urma aplicarii solutiei, pe suprafata metalica afectata de rugina, in urma reactiei chimice dintre FerDac 1610 si metal, rugina este transformata intr-un complex de metal organic stabil si insolubil , de culoare inchisa. Solutia are un efect benefic si pentru metalul neafectat de rugina, avand in compozitie un grund polimeric transparent, suprafata neafectata de rugina pe care se aplica FerDac, nu se coloreaza, ramane doar protejata. Desi producatorul zice ca nu este nevoie de o indepartare mecanica a stratului de rugina in prealabil, rezultatele obtinute cu o curatare mecanica,perie de sarma, smirghel, sunt mult mai bune.

FerDac 1610 se gaseste de cumparat in recipiente de 5 L, 1L si chiar la 250 ml pentru cei ce nu au nevoie de o cantitate mare. Se poate cumpara de aici: www.emag.ro/convertor-rugina-ferdac-1610

Altfel, știu că emag e cel mai la îndemână când vine vorba de cumpărături însă, dacă ai nevoie de o cantitate mai mare de FerDac, am găsit cel mai bun preț în altă parte.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: