Cum alegi cea mai bună saltea pentru camping sau drumeție cu cortul

De departe, cele mai bune saltele pentru dormit în cort sunt saltelele de tip ThermARest. Așa cum este și normal, cele mai ieftine saltele ThermARest sunt cele simple, din  spumă expandată, pretabile pentru 3 sezoane. Da, posibil să te simți păcălit când vezi că poți cumpăra un izopren normal cu 25-30 de lei în timp ce prețul unei saltele ThermARest sare de 100 de lei  însă, în după două nopți de dormit pe o astfel de saltea ieftină ți-ai dori să nu te fi zgârcit și să fi cumpărat cea mai bună saltea pentru camping. Pentru ieșiri ocazionale pe perioada caldă a anului este suficient ThermARest Ridge Rest Classic Regular, o saltea bună ce poate fi folosită chiar și pe timp de iarnă dacă există un sac de dormit adecvat. 

Cel mai probabil, dacă ai ajuns să cauți pe internet după cea mai bună saltea pentru camping, experiența ta în domeniu este posibil să fie una limitată așa că nu te zgârci la chestii ce țin de confortul tău. Încearcă să gândești lucrurile în felul următor: între tine și pământul pe care vei dormi, pământ rece și poate și denivelat, se află doar podeaua cortului, o saltea și sacul de dormit. Ce preferi în condițiile acestea? Din experiență, pun pariu că preferi cea mai bună saltea de camping.

Caracteristici saltea ThermARest Ridge Rest Classic:

  • Salteaua ThermARest menține căldura în zonele adâncite de la suprafață
  • Nu se îndoaie la capete
  • Este foarte confortabilă și oferă coneră condiții optime pentru un somn odihnitor
  • Rulare foarte rapida
  •  Confecționată din spumă expandată este recomandată pentru 3 sezoane

Dincolo de de calitățile recunoscute și apreciate ale saltelelor de camping  ThermARest, un alt avantaj al acestei saltele ține de versatilitatea acesteia. Cântărind doar 400 g, salteaua se pretează atât pentru campat în camping dar și în ture de trekking fiind ușor de transportat legată de rucsac. Marele dezavantaj al aceste saltele ar fi faptul că este o saltea individuală, fiecare persoană cu salteaua ei. În drumeția montantă nu contează, oricum fiecare aduce propria saltea însă dacă vorbim de o familie ce preferă să meargă cu cortul, fie că vorbim de mare sau munte, 4-500 de lei plătiți doar pe saltele de camping de calitate ar putea fi un inconvenient. Tocmai acesta ar fi motivul pentru care, pentru camparea cu cortul la mare sau în locurile în care se poate ajunge cu mașina, aș recomanda mai degrabă saltelele gonflabile. Acestea din urmă au avantajul că sunt relativ ieftine și oferă un confort sporit. Faptul că sunt mai grele nu este un inconvenient, sunt cărate în portbagajul mașinii. Totodată, faptul că există de cumpărat pompe sau chiar pompe electrice cu acumulator prin care umflarea saltelei e joacă de copil, pentru campare pe perioade mai îndelungate într-un singur loc, le văd drept cele mai bune saltele pentru dormit la cort în camping.

În primul rând, pentru a alege cea mai bună saltea gonflabilă pentru camping trebuie să idee care sunt dimensiunile cortului altfel, în timp s-ar putea ca cusăturile cortului să înceapă să cedeze dacă salteaua forțează în pereții laterali ai cortului. Un alt neajuns în astfel de situații ar fi acela că în cazul în care începe ploaia, apa să se infiltreze mult mai ușor dacă salteaua forțează în pereții cortului.

Cum ziceam, dacă există posibilitatea de a transporta tot bagajul cu mașina până la locul de campare, saltele gonflabile sunt ideale. Există ofertă destul de generoasă la acest capitol, poți să-ți alegi cea mai bună saltea gonflabilă pentru camping în funcție de buget și eventualele promoții. Personal, în cortul meu de 4 persoane folosesc o saltea de o persoană QUECHUA pe care doarme copil cel mare și o saltea dublă, de două persoane marca Intex unde ne înghesuim noi și copil cel mic.

Cam asta ar fi, dacă vrei un confort cât mai ridicat în perioada petrecută la cort, o saltea bună, pe care să te poți odihni corespunzător face diferența. Aici nu prea e loc de ceva ieftin, e vorba de confortul și sănatatea ta. Poate unul dintre motivele pentru care foarte mulți oameni refuză să meargă în natură cu cortul ține de confort. Însă vremurile s-au schimbat, găsești corturi bune, spațioase, ai posibilitatea să aduci o măsuță de picnic, și multe alte ustensile care te pot ajuta să te simți confortabil în mijlocul naturii.

1 thought on “Cum alegi cea mai bună saltea pentru camping sau drumeție cu cortul”

  1. Pingback: Trei lucruri utile ce nu ar trebui să lipsească din bagaj dacă mergi cu cortul la mare - Două.ro

Comments are closed.

%d blogeri au apreciat: