Cum alegi cea mai buna hota rustica

Nevoile primare ale omului sunt legate de adapost si hrana, adica casa si mancare. Si cand omul si-a facut o casa, un loc aparte in constructia respectiva este bucataria, locul in care omul modern gateste. In acest articol cateva cuvinte despre o necesitate a bucatariei moderne: hota. Pentru ca vor urma si alte articole despre hote, astazi incercam sa vedem cum alegem cea mai buna hota rustica.

Hota rustica sau traditionala cum se mai gaseste denumita prin magazine, este o hota care imbina tehnologia cu aspectul rustic reusind sa dea, pe langa un randament ridicat in ceea ce priveste eliminarea aburilor rezultati in urma gatitului si un farmec aparte bucatariei. Cu alte cuvinte, pe langa utilitate, o hota rustica pote contribui enorm la aspectul general al bucatariei.

Cum alegi cea mai buna hota rustica.

In momentul in care te-ai hotarat ca vrei sa-ti instalezi in bucatarie o hota rustica, primul lucru de care trebuie sa tii cont este modelul care se integreaza perfect in bucataria ta. Dupa ce te-ai hotarat, urmeaza cel mai important pas, pasul in care alegi cel mai bun  model de  hota rustica. Pentru cei ce pornesc de la zero cu utilarea bucatariei, se gasesc de cumparat chiar si pachete ce includ cuptor,plita si hota rustica.

Vezi oferta cuptor+plita+hota rustica

Ca si hotele clasice si hotele cu aspect rustic sunt impartite in trei categorii, fiecare avand un mod de functionare usor diferit…hote cu extractie, hote cu recirculare si hote mixte, care imbina cele doua tipuri de hote anterioare.

Hota cu extractie si expulzare-sunt cele mai intalnite hote. Aburii si mirosurile sunt absorbite prin filtre si expulzate in exteriorul bucatariei. Acest tip de hota necesita o gaura in perete. Acest model de hota este recomandat pentru bucatariile in care se gateste mult.

Hota incorporabila decorativa rustica Whirlpool AKR 551 JA– este o hota buna si ieftina

Hota cu recirculare-la montarea acetui tip de hota nu este necesar sa gaurim peretele. Principiul pe care functioneaza acesta hota este acela de „filtrare” Aerul imbacsit este tras prin niste filtre de carbon(pe principiul filtrelor HEPA intalnit la aspiratoare)  in care mirosurile si aburii sunt inmagazinati, aerul fiind expulzat curat. Acest tip de hota este recomandat pentru bucatarii in care gatitul este activitate ocazionala. Un alt mare minus la aceste hote este acea ca filtrele trebuiesc schimbate des, lucru ce duce la cresterea pretului de intretinere.

Hota rustica Studio Casa, Loira Ferro Battuto 60 cm-o hota cu putere mare de absortie si motor turbo.

Hota mixta-este tipul de hota care imbina ambele tehnologii. Schimbarea de tipului de ventilare se face printr-o simpla actionare de clapa.

Hota rustica Studio Casa Iris 90 cm,putere de absorbtie 500 mc / h– o hota puternica cu un design atragator.

Speram ca acest articol a fost un bun punct de plecare care sa te ajute sa-ti alegi cea mai buna hota rustica.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: