Cum alegem cei mai buni clăpari de schi

În anumite sporturi nu se poate face rabat de la calitatea echipamentului. Schiul este un astfel de sport și este recomandat ca pentru siguranța ta, echipamentul să fie ales cu grijă. Desigur, o pereche de clăpari buni au un preț pe măsură însă dacă alegi o pereche de clăpari ieftini, posibil ca diferența de preț să o resimți în în momentul în care vei fi pe pârtie.

O pereche de clăpari buni contribuie din plin atât la siguranța ta fizică dar și la felul în care vei schia. În articolul de azi voi încerca să punctez câteva aspecte importante legate de alegera clăparilor.

Vezi oferta pentru Schi si Snowboard Decathlon

Dincolo de mărci și branduri, alegerea unor clăpari buni se va face în primul rând în funcție de experiență. Dacă ești începător pe pârtie, clăparii aleși trebuie să fie cât mai comozi. În general, clăparii nu sunt renumiți pentru confort, rolul lor este de a conferi siguranță. Astfel, mărimea, forma, flexul clăparilor va varia în funcție de înălțimea ta, de greutate dar mai ales în funcție de experiența pe care o ai în schi.

În aceste condiții, dacă te afli la început, cel mai recomandat clăpar este unul cu un flex moale, un clăpar confortabil care să îți ofere un confort sporit pentru că vei sta mult pe pârtie pentru a dezvolta abilități de schior. Cel mai probabil, după o perioadă în care ai acumulat experiență, vei simți nevoia să investești într-o pereche de clăpari mai siguri și vei căuta clăpară cu flex mai rigid.

În cazul clăparilor de schi, indicele de flexibilitate poate fi rezumat la trei categorii: moale, moderat și rigid. Astfel, veți vedea că fiecare categorie de clăpari va avea trecut la specificațiile tehnice un număr a cărui valoare va fi cuprinsă între 50 și150. În funcție de acest număr, vei ști cât de mult se poate îndoi clăparul din glezna. Pentru incepatori si utilizatori intermediari, recomandam un flex moale, indicat intre valorile de 60-80, care permite absorbtia eficienta a socurilor si echilibrarea din pozitiile dificile. De exemplu, clăparii Salomon Quest Acces 70 sunt destul de apreciați atât de către schiiorii începători  cât și de cei avansați.

Un articol foarte concludent despre alegerea clăparilor în funcție de nivelul de performanță găsiți pe site-ul Decathlon iar dacă mergeți direct în magazine, nu ezitați să cereți sfaturi de la personalul magazinului.

%d blogeri au apreciat: