Cred ca boicotarea editurii Rao nu este inteleapta

Dupa niste lansari odioase la Gaudeamus, vad tot mai multi oameni ce anunta ca nu vor mai cumpara in veci cartile editurii Rao.

Stau si ma intreb ce are sula cu prefectura, ca puscariasii cu literatura am inteles. Faptul ca un condamnat penal si-a publicat o carte la o anumita editura nu cred ca este motiv de boicot impotriva editurii. Nu-mi place Dan Voiculescu, nu-mi plac hotii si lipitorile, dar sa renunț sa mai cumpar carti de la o anumita editura pentru ca l-au publicat pe acest infractor nu o voi face dintr-un motiv simplu. Piata de carte in romania e si asa in pioneze iar ingroparea unei edituri pe simplul motiv ca si-a alaturat numele cu o persoana antipatica mi se pare prea mult. Si pana la urma cred ca aceasta asociere tine si de aspecte financiare. Nu stiu, poate Varanul a fost refuzat de alte edituri, poate nu, dar cu siguranta, cartile acestuia nu ramaneau nepublicate. Deci,  eu nu voi renunta sa cumpar cartile editurii Rao. Alegerea mea.

[AdSense-A]

Sper ca onorariul editurii sa fie cat mai mare si sa profite de acesti bani pentru a grabi publicarea uneia dintre seriile mele favorite. Da, stiu sunt subiectiv si, cel mai probabil, intr-o tara decenta boicotul editurii ar fi fost firesc si normal, dar cum traim in Romania, problema zic sa ne bucuram ca inca exista edituri ce reusesc sa publice carti la preturi decente.

Adica, daca ne luam dupa tribunale si judecatori, ramanem cu o problema morala si nicidecum cu una ilegala. Oricum, de tinut minte: Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de inchisoare cu executare in dosarul ICA Pedeapsa a fost redusa, datorita cartilor scrise, varstei si a tipului de infractiune.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: