Ciocan rotopercutor Black&Decker BEHS03K

Vezi preț rotopercutor Black&Decker

Pentru început, dacă te uiți după un ciocan rotopercutor bun, zic să iei în seamă și astea două chestii pe care eu nu le știam. Probabil nici tu… Totul a plecat de la ciocanul rotopercutor Black&Decker BEHS03K de 1250w, 1,4 J, un rotopercutor din gama hobby care, cel puțin la prima vedere pare a fi mai mult decât suficient pentru casă sau pentru micii meseriași. Vrei mai mult, poți să-l încerci pe fratele mai mare și mai puternic al acestui rotopercutor însă, la alți bani.

Revenind la sculele Black&Decker, probabil că știi că la origine aceste scule sunt originale din America, mai exact din orașul Baltimore. Black&Decker este o companie veche, are peste o sută de ani de existență timp în care au făcut de toate. Dar cel mai bine au stat pe scule… Acum, cele două lucruri interesante despre care am zis că sunt șanse mici să știi.

  1. Rotopercutorul ăla cu care s-au spart roci pe Lună pentru a se aduce monstre de rocă lunară pe pământ în misiunile Apollo 15, Apollo 16 și Apollo 17 a fost fabricat de compania Black&Decker. Nu știu cât de impresionant ar fi acest fapt la momentul ăsta dar mă gândesc că NASA nu i-ar fi luat în calcul pentru treaba asta dacă nu făceau scule serioase. Cel mai probabil în acest rotopercutor s-au investit ceva resurse, s-au făcut teste și, probabil, la momentul acela era peste ce comercializau ei. Dar cercetările alea în timp s-au văzut în restul producției… și nu am prea auzit lume care să se plângă de calitatea și fiabilitatea produselor Black&Decker.
  2. A doua chestie despre care nu știam este că compania Black&Decker, în anul 2012 a fuzionat cu un alt gigant din industrie, Stanley și acum sunt cea mai mare companie de profil din lume și au în portofoliu niște branduri destul de tari…DeWalt, Craftsman. Pe lângă asta cică ar avea peste 100 de fabrici, 50 doar în Statele Unite. Cel mai probabil, pe fondul globalizării, restul sunt în China. În fine, șansele ca acest rotopercutor să fie fabricat în Statele Unite ale Americii cred că sunt relativ mici însă, fiind vorba de un brand mare, calitatea cred că e ok.

Acum că am lămurit puțin istoria mărcii Black&Decker, să vedem dacă merită să cumperi rotopercutorul Black&Decker BEHS03K de 1250w.

Nu știu dacă este cel mai bun rotopercutor din gama asta de preț însă, dacă te uiți la brand și ei în calcul și posibilitățile tehnice ale acestui rotopercutor cred că e o alegere bună. Desigur, contează și cum este folosit..că fiind totuși un rotopercutor din gama hobby ar mai trebui lăsat să-și tragă sufletul în momentul în care te apuci de treabă.

Așa cum ziceam și la începutul articolului, este unul dintre cele mai ieftine ciocane rotopercutoare marca Black&Decker de pe piața noastră. Este destul de popular pe emag asta și datorită prețului.

La banii ăștia, ciocanul rotopercutor Black&Decker dezvoltă o putere de 1250w, 3900 percuții/minut și 1,4 jouli energie la percuție. Este dotat cu mandrină SDS+ și este universal putând fi folosit atât ca mașină de găurit dar și ca picamăr. La capitolul găurire, ciocanul rotopercutor Black&Decker de 1250W dimensiunea găurilor în funcție de materialul în care se găurește este următoarea:

  • Beton – diametrul maxim al găuri este de 32 mm
  • Metal – diametrul maxim recomandat este de 13 mm
  • Lemn – diametrul maxim 30 mm

În funcție de materialul în care este folosit, ciocanul rotopercutor Black&Decker BEHS03K de 1250W are trei moduri de funcționare. Percuție, rotație fără percuție și rotopercuție. Deși cântărește aproximativ 4,9 kg, destul de greu pentru o utilizare îndelungată, ciocanul rotopercutor Black&Decker de 1250W este prevăzut cu un sistem de atenuare a vibrațiilor ceea ce ușurează puțin lucrul cu el.

Ar mai trebui menționat faptul că lungimea cablului de alimentare este de 2 m și că partea plastică pare de calitate superioară altor ciocane rotopercutoare din zona asta de preț.

%d blogeri au apreciat: